Νέες φωνές διαμαρτυρίας για το 5ο Δημοτικό σχολείο

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις είναι έτοιμοι να προχωρήσουν οι γονείς των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας καθώς δεν φαίνεται να εισακούγεται το πρόβλημα στέγασης του σχολείου.

0 153

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις είναι έτοιμοι να προχωρήσουν οι γονείς των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας καθώς δεν φαίνεται να εισακούγεται το πρόβλημα στέγασης του σχολείου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δ.ΣΧ. Καλαμπάκας κ. Μήτραινας Δ.

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις είναι έτοιμοι να προχωρήσουν οι γονείς των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας καθώς δεν φαίνεται να εισακούγεται το πρόβλημα στέγασης του σχολείου. Παρά τις διαβεβαιώσεις των αθρώπων του αρμόδιου Υπουργείου για την παραχώρηση του ΚΕΓΕ για την στέγαση του σχολείου δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα καθώς δεν έχει σταλεί η σχετική εντολή προς τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Μπουτίνα. Για τον λόγο αυτό ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απέστειλε επιστολή συνοδευόμενη από 150 περίπου υπογραφές προς κάθε αρμόδιο φορέα.

Η επιστολή αναφέρει:

«Η λειτουργία του πολύπαθου και πολυσυζητημένου Σχολείου μας για το σχολικό έτος 2009-2010 είναι πραγματικότητα. Ξεκινώντας τη σχολική χρονιά αμφιταλαντευόμενοι για τη λειτουργία ή αναστολή του, καταδεικνύοντας ως γονείς, καθώς και τα παιδιά μας ανεξάντλητη υπομονή στη μόνιμη απογευματινή βάρδια μέχρι τέλη του 2009, φιλοξενούμενοι στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, με τα όποια συνεπαγόμενα προβλήματα, καθώς και την υποχωρητικότητα για τη στέγαση του Σχολείου μας στον περιορισμένο χώρο του νεόδμητου Νηπιαγωγείου στην περιοχή του Ι. Ν. Αγ. Κων/νου και Ελένης με τον αδιαμόρφωτο αύλιο χώρο του, ευελπιστούσαμε στην εξεύρεση μιας πιο βέλτιστης λύσης από τους αρμόδιους φορείς για τη στέγαση και τη λειτουργία του Σχολείου μας.

Παρ’ όλες τις επαφές, τηλεφωνικές και άμεσες, που έγιναν με πρωτοβουλία μας, με τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, Α΄ βάθμια εκπαίδευση, Υπουργεία, Βουλευτές Νομού, Εκκλησία, όλοι δήλωσαν συμπαράσταση και αισιοδοξία για εξεύρεση λύσης χωρίς όμως αυτή μέχρι τώρα να εμφανιστεί στον ορίζοντα. Χαριστική βολή αποτέλεσε δήλωση μελών της επιτροπής παιδείας που συνεδρίασε στη Νομαρχία αμέσως μετά το Πάσχα ότι αφού δε βρίσκουμε λύση για τη στέγαση του 5ου Δημοτικού Σχολείου, να αναστείλουμε τη λειτουργία του.

ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!! ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ KPΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ AMEΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΥΣΗ.
Συμπαραστάτες μας στη βούληση που εξωτερικεύουμε είναι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής «Μπόμπας» και «Αη Λιάδες», δηλώνοντάς το τόσο αυτοί όσο και εμείς ενυπόγραφα.”

Για το Δ.Σ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.