Νέα επιδρομή Λύκων σε χωριό του Δήμου Φαρκαδόνας

0 828

Κραυγή φόβου, απόγνωσης και απελπισίας μεταφέρουν κτηνοτρόφοι του Δήμου Φαρκαδόνας μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά εμφανίσεων και επιθέσεων λύκων σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Οι λύκοι πλέον εμφανίζονται και εντός κατοικημένων περιοχών με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους των κοινοτήτων.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα Krini Live ένα νέο περιστατικό επίθεσης λύκων σε κτηνοτροφική εγκατάσταση Νομή ήρθε στην επιφάνεια. Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση λύκων στην ίδια κοινότητα καθώς ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε προ μηνός. Οι λύκοι εισήλθαν στο στάβλο και κατασπάραξαν τέσσερα πρόβατα, προκαλώντας σημαντική οικονομική ζημιά στο κτηνοτρόφο. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε δεν πτοήθηκαν από την παρουσία των σκύλων, ούτε και από την φασαρία καθώς ο στάβλος απέχει ελάχιστα από την κατοικημένη περιοχή. Οι κτηνοτρόφοι πλέον ζητούν την συνδρομή των αρμόδιων Υπηρεσιών, καθώς τα περιστατικά επιθέσεων αυξάνονται καθημερινά.

Ήδη επιθέσεις έχουν καταγραφεί σε έξι κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας ενώ εμφανίσεις των άγριων ζώων έχουν σημειωθεί και εντός κατοικημένων περιοχών. Καλούν τους αρμόδιους φορείς Δήμο Φαρκαδόνας, Περιφέρεια και υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας να αντιδράσουν άμεσα πριν καταγράφουν συμβάντα που ενδεχομένως στοιχήσουν και ανθρώπινες ζωές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr