Έντονο το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών, οικονομολόγων φοροτεχνικών για την ψηφιακή οργάνωση του χρόνου εργασίας

0 443

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποίησαν το Επιμελητήριο Τρικάλων και η Ένωση Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΕΟΦΕΕ) Ν. Τρικάλων για την ενημέρωση των επιχειρηματιών και οικονομολόγων φοροτεχνικών επί του νέου πλαισίου για το ψηφιακό ωράριο και την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με έντονο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος Βασίλης στο σύντομο χαιρετισμό του, κι αφού ευχαρίστησε θερμά τον εισηγητή κ. Πρασσά Βασίλη Σύμβουλο Εργασιακών θεμάτων της EPSILONNET για την ενημέρωση του κοινού, επισήμανε την ανάγκη για άμεση προσαρμογή των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες του σύγχρονου ψηφιακού οικονομικού περιβάλλοντος. Ειδικότερα, σημείωσε ότι με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων κ. Αγγελάκη Βαγγέλη και τον πρόεδρο της ΕΟΦΕΕ Ν. Τρικάλων κ. Γρηγορίου Θωμά, θα αιτηθούν στα συναρμόδια υπουργεία την παράταση της εφαρμογής του νέου πλαισίου για την καλύτερη αφομοίωση και προετοιμασία όλων, προκειμένου να αποφευχθούν παραλείψεις, λάθη και υπέρογκα πρόστιμα τα οποία θα είναι επιζήμια και καταστροφικά για τις επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΟΦΕΕ Ν. Τρικάλων ο κ. Γρηγορίου Θωμάς ανέφερε ότι σε λίγες μέρες από σήμερα ξεκινά μια ακόμη πλατφόρμα από το Υπουργείο Εργασίας με την οποία το Υπουργείο προσπαθεί να αλλάξει ριζικά τον προηγούμενο τρόπο των σχέσεών του, τόσο με το επιχειρείν όσο και με τους εργαζόμενους όπου και αν αυτοί απασχολούνται. Επισήμανε ότι ο χρόνος που διατέθηκε τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους φοροτέχνες για την υλοποίηση ενός τέτοιου σημαντικού έργου, κρίνεται εξαιρετικά λίγος και γι’ αυτό απαιτείται η παράταση εφαρμογής τουλάχιστον μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Επίσης αναφέρθηκε στην επωφελή συνεργασία Επιμελητηρίου, Επαγγελματοβιοτέχνων, Φοροτεχνών Λογιστών και τόνισε την επιθυμία για συνεχείς τέτοιες δράσεις.

Ακολούθησε διεξοδική ενημέρωση από τον κ. Πρασσά ο οποίος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, απαντώντας σε πλήθος ερωτήσεων σχετικά με τις αλλαγές που θα επιφέρει η εφαρμογή του νέου μέτρου.

To Επιμελητήριο Τρικάλων και η ΕΟΦΕΕ Ν. Τρικάλων, λόγω των συνεχών αλλαγών στη φορολογική και εργατική νομοθεσία, θα πραγματοποιήσουν από κοινού σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση των επιχειρηματιών και επαγγελματιών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr