Μύλος των Ξωτικών – Δήλωση Μελών του Δ.Σ. επί της Απόφασης του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων

0 3.387

Ως μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κληθήκαμε σε έκτακτη τηλε-Συνεδρίαση στις 01/12/2021 με θέμα την θέση του Ιατρικού Συλλόγου για τον Μύλο των ξωτικών.  Λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεων μας, ως γιατροί πρώτης γραμμής στο Γ. Ν. Τρικάλων μέσα στην  περίοδο της πανδημίας, δεν κατέστη δυνατόν η διαδικτυακή μας συμμετοχή στο Δ.Σ. του ΙΣΤ.

Με e-mail που αποστείλαμε εγκαίρως στην Γραμματέα του Συλλόγου μας κ. Πέτρου, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ενημερώσαμε τον Ιατρικό Σύλλογο για την αδυναμία μας να συμμετέχουμε διαδικτυακά στην συνεδρίαση του Δ.Σ. και συγχρόνως ότι διαφωνούμε κατηγορηματικά με την εφετινή λειτουργία του Μύλου των ξωτικών στην πόλη μας. Η αντίθεσή μας αυτή προκύπτει όχι από κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο από την βιωματική μας εμπειρία στο Γ.Ν. Τρικάλων στη μακρά διάρκεια της πανδημίας που με τόση σφοδρότητα ενέσκηψε και στην πόλη μας και άφησε τόσα θύματα έως σήμερα και εξακολουθούμε δυστυχώς να βρισκόμαστε ακόμη στην καρδιά της πανδημίας και της απειλής.

Η ομόφωνη, όπως αναφέρεται, Απόφαση του Δ.Σ. προφανώς εκφράζει την ομοφωνία των παρόντων μελών στην έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση του Δ.Σ. και προφανώς δεν λαμβάνει υπόψη την εκπεφρασμένη εγκαίρως δική μας επιστολική μας διαφωνία και παραβλέπει βέβαια και την ομόφωνη Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου των Νοσοκομειακών ιατρών Τρικάλων (ΕΙΝΚΥΝΤ), οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας και δέχονται τις συνέπειες της υπερμετάδοσης και που ξεκάθαρα δήλωσαν την αντίθεσή τους στη διενέργεια του “μύλου των ξωτικών” υπό τις σημερινές συνθήκες έξαρσης της πανδημίας.

Άποψή μας είναι ότι οι όροι και προϋποθέσεις για την λειτουργία των θεματικών πάρκων καθορίζονται κεντρικά από την Πολιτεία με την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, όπως και έγινε και ότι δεν χρειάζεται η λήψη οποιασδήποτε απόφασης των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων για την κάλυψη ή την «ευλογία» των πολιτικών Αποφάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βαρύνουν αυτή και μόνον αυτή.

Άλλωστε, είναι λίγο οξύμωρο ο ΙΣΤ που συναισθανόμενος των κινδύνων της πανδημίας να πραγματοποιεί όλες του τις συνεδριάσεις διαδικτυακά, προφανώς για την προφύλαξη των μελών του από την πανδημία, έστω και εάν πρόκειται για συνεδρίαση 11 μελών πλήρως εμβολιασμένων,  να μην εκφράζει την ανησυχία του για τα αποτελέσματα που θα επιφέρει στην τοπική κοινωνία η υπερσυγκέντρωση πληθυσμού που θα προκύψει, αυξάνοντας έτσι και τον κίνδυνο υπερμετάδοσης.

Κατσάνου Κωνσταντία

-Επιμελήτρια Α’ Γενικής Ιατρικής

-Εφημερεύων ιατρός του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Γ.Ν. Τρικάλων

-Μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Τ.

-Αντιπρόεδρος της ΕΙΝΚΥΝΤ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Τρικάλων)

Φούντα Παρασκευή

-Διευθύντρια Νεφρολογικού τμήματος Γ. Ν. Τρικάλων

-Μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων & εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr