Μιχάλης Σιούτας: Έντονη κακοκαιρία την Κυριακή, με ισχυρότερα φαινόμενα στη βόρεια και ανατολική χώρα

0 695
Του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

Την Κυριακή, 5-4-2020 κακοκαιρία με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία (Ημαθία, Πιερία, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική), τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Στη δυτική Ελλάδα αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι Βοριάδες 7-9, στο Αιγαίο έως 8-10 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Άνεμοι, Βοριάδες, στο Ιόνιο 6-7, στο Αιγαίο 8-10 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα από 1 έως 10, στη δυτική, κεντρική και νότια από 2 έως 14 και στις νησιωτικές περιοχές από 6 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά, βροχές κατά διαστήματα ισχυρές. Άνεμοι Βοριάδες 5-7 Μποφόρ και θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά, ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, εξασθένιση από το μεσημέρι. Άνεμοι Βοριάδες 6-8 Μποφόρ και θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς.

Δευτέρα, 6-4-2020
Στη βόρεια και δυτική Ελλάδα συννεφιά, λίγες βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Αυξημένη συννεφιά με περισσότερες βροχές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Λίγες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 5-7, στο Αιγαίο 9-10 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα Νοτιάδες 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, με τοπικό παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

Τρίτη, 7-4-2020
Στη βόρεια και δυτική Ελλάδα ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά. Στην ανατολική και νότια χώρα, συννεφιά με τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Λίγες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο 5-7, στο Αιγαίο 7-9 και τοπικά 10 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, με τοπικό παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.