Μια φορά και ένα καιρό… – Γράφει ο ΟΧΙάς

0 1.252

Με δεδομένο ότι ήδη βρισκόμαστε στο τέλος της δημοτικής θητείας ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τι λαλούσαν.

Στις 17-8-2020 με δελτίου τύπου και μπόλικα ραδιομασλάτια μας «ενημέρωναν»:

Στο πλαίσιο των επικείμενων εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας από την Επανάσταση του 1821. Μας πιπίλιζαν για έργα 531.605 ευρώ όπως:

α) Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, προϋπολογισμού 170.000 ευρώ.
β) Κατασκευή ποδηλατοδρόμου διπλής κατεύθυνσης στο νέο σχέδιο πόλεως μήκους 1,6 χλμ προϋπολογισμού 231.400 ευρώ.
γ) Αναστήλωση – συντήρηση του ιστορικού μνημείου ‘’Κονάκι Μέκιου’’ στην Περιστέρα Καλαμπάκας, προϋπολογισμού 84.000 ευρώ.
δ) Εκσυγχρονισμός και Πολιτιστική Αναβάθμιση του πεζοδρόμου πλησίον του δημοτικού μεγάρου του Δήμου Μετεώρων συμπεριλαμβανομένου και του κυκλικού κόμβου, προϋπολογισμού 46.205 ευρώ.

Ο ειδικός συνεργάτης τουρισμού περιέγραφε το έργο λες και επρόκειτο για την αναστήλωση της Ακρόπολης.

Στις 16-2-2020 ο Λύπας λαλούσε «Να γίνει ανθρωπινή η πόλη, να μπει τάξη με τα τραπεζοκαθίσματα και με το κυκλοφοριακό. Αυτές είναι οι προτεραιότητες»!!! Το μπάχαλο αυξήθηκε όπως και τα φέσια.

Την ίδια στιγμή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε μικροπροβλήματα καθημερινότητας όσο για την σύνδεση με το νέο δίκτυο ύδρευσης όλο και καμιά δικαιολογία ακούμε .

Στις 4-3-2020 δήλωναν: Μέσα πίεσης προς τους οφειλέτες και παράταση στη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών ενέκρινε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ. Άντε τώρα να τους πάρουμε στα σοβαρά. Τη στιγμή που αδυνατούν εκδώσουν σωστούς λογαριασμούς. Παράδειγμα: Στις 21-2-2020 «Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜ για λάθος στους λογαριασμούς ύδρευσης».

Κτίρια και εγκαταστάσεις συνεχίζουν να ρημάζουν: Ξενία, κονάκι στην Περιστέρα, Σφαγεία, κτίριο ΟΣΕ, Waterland στη Βασιλική.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις για κατασκευή κολυμβητηρίου και αθλητικού κέντρου στην περιοχή Ασπροποτάμου ήταν πυροτεχνήματα που μετά το ΜΠΑΜ έμεινε μόνο η καπνιά.

Ο ποιητής Μανώλης Αναγνωστάκης έλεγε: «δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε».

 

ΟΧΙάς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr