Μερική έκλειψη προγραμματίζει η σελήνη για το ρεβεγιόν

Λίγες ώρες πριν από τη λήξη του 2009 το βράδυ της Πέμπτης, η πανσέληνος θα βυθιστεί στη σκιά της Γης σε μια -έστω και αμυδρή- μερική έκλειψη που θα γίνει ορατή και στην Ευρώπη.

0 194

Λίγες ώρες πριν από τη λήξη του 2009 το βράδυ της Πέμπτης, η πανσέληνος θα βυθιστεί στη σκιά της Γης σε μια -έστω και αμυδρή- μερική έκλειψη που θα γίνει ορατή και στην Ευρώπη. Λίγες ώρες πριν από τη λήξη του 2009 το βράδυ της Πέμπτης, η πανσέληνος θα βυθιστεί στη σκιά της Γης σε μια -έστω και αμυδρή- μερική έκλειψη που θα γίνει ορατή και στην Ευρώπη.

Το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου το φεγγάρι θα εμφανιστεί στα βορειοανατολικά του ορίζοντα, περίπου την ώρα που ο Ήλιος θα δύει στα νοτιοδυτικά.

Γύρω στις 19.30 ώρα Ελλάδας, ο δίσκος της Σελήνης θα αρχίσει να εισέρχεται στην παρασκιά της Γης και λίγο πριν τις 21.00 θα έχει περάσει στην σκοτεινότερη κυρίως σκιά. Με γυμνό μάτι θα μπορεί διακρίνει κανείς ένα σκοτείνιασμα στο κάτω μέρος της πανσελήνου.

Το φαινόμενο θα κορυφωθεί περίπου μισή ώρα αργότερα και κάθε ίχνος σκιάς θα έχει εξαφανιστεί από το πρόσωπο της πανσελήνου γύρω στις 11.30.

Η έκλειψη θα είναι ορατή στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας, όχι όμως και από την Αμερική.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.