Μείωση των επενδυτικών πόρων των Δήμων (ΣΑΤΑ) κατά 53% – Ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών της 31ης Ιουλίου 2013, που προβλέπει για το 2014 μείωση των επενδυτικών πόρων των Δήμων

0 207

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών της 31ης Ιουλίου 2013, που προβλέπει για το 2014 μείωση των επενδυτικών πόρων των Δήμων

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών της 31ης Ιουλίου 2013, που προβλέπει για το 2014 μείωση των επενδυτικών πόρων των Δήμων (ΣΑΤΑ) κατά 53%, της κρατικής επιχορήγησης για λειτουργικές δαπάνες (ΚΑΠ) κατά 1,9% καθώς και μείωση των προνοιακών επιδομάτων κατά 8,4%, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου. 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση την οποία και ο κ. Σακελλαρίου διάβασε στο σώμα και έχει ως εξής:

 Προς τις ΠΕΔ και τους Δήμους της Χώρας

Όπως γνωρίζετε, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών της 31ης Ιουλίου 2013, προβλέπεται για το 2014 μείωση των επενδυτικών πόρων των Δήμων (ΣΑΤΑ) κατά 53%, της κρατικής επιχορήγησης για λειτουργικές δαπάνες. (ΚΑΠ) κατά 1,9% καθώς και μείωση των προνοιακών επιδομάτων κατά 8,4%.

Οι προβλέψεις αυτές, σε συνδυασμό με επιπρόσθετους και μάλιστα χωρίς σοβαρό λόγο δημοσιονομικούς περιορισμούς, καθιστούν ανέφικτη τη σύνταξη των προϋπολογισμών των Δήμων.

Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, σχετικά με τη διαδικασία σύνταξης και έγκρισης των προϋπολογισμών, αποφάσισε και πρότεινε στους Δήμους να μη στείλουν τα προσχέδια των προϋπολογισμών τους στο Υπουργείο Εσωτερικών αλλά τα Δημοτικά Συμβούλια να προχωρήσουν στην ψήφιση των προϋπολογισμών τους και στην αποστολή τους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Ταυτόχρονα, με πρωτοβουλία της η ΚΕΔΕ συναντήθηκε με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να περιγράψει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποφασίστηκε νέα συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις.

Παρακαλούμε για όλα τα παραπάνω να ενημερώσετε τα Δημοτικά σας Συμβούλια, έτσι ώστε όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να γνωρίζουν τα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τους Δήμους την τρέχουσα περίοδο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.