Με υπογραφή Σκρέκα ο αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας

0 325

Διακυβερνητική συμφωνία με τον Υπουργό Οικονομίας της Βόρειας Μακεδονίας, Κρέσνικ Μπεκτέσι, για την κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης των συστημάτων φυσικού αερίου, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Η έναρξη κατασκευής τοποθετείται στις αρχές του 2022 και πρόκειται για αγωγό μήκους 123 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης τη Νέα Μεσημβρία που θα επιτρέπει την τροφοδοσία της αγοράς της γειτονικής χώρας με φυσικό αέριο μέσω Ελλάδας. Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να φθάσει τα 110 εκατ. ευρώ

Ο Κώστας Σκρέκας επεσήμανε ότι «ο αγωγός φυσικού αερίου που θα συνδέει τα συστήματα της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, ενισχύει τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας ως κόμβου».

Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού Υπεύθυνου για Οικονομικά θέματα, Φατμίρ Μπιτίτσι, του Διευθύνοντος Συμβούλου του MER JSC, Μπαϊράμ Ρετζέπι, του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και της διευθύνουσας συμβούλου του ΔΕΣΦΑ, Μαρία Ρίτα Γκάλι.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr