Με σφοδρότερες χιονοπτώσεις η επέλαση της «Μήδειας» την Κυριακή

0 383

Κυριακή, 14-2-2021 Σε εξέλιξη η σφοδρή κακοκαιρία «Μήδεια» με χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και σε πεδινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Εύβοιας, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης. Βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια στο Ιόνιο και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, με παγετό τοπικά ισχυρό στη βόρεια Ελλάδα.

Άνεμοι, Βοριάδες, στο Αιγαίο 8-10, στα Ιόνιο 6-8 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στα βόρεια ηπειρωτικά από -10 έως 1, στα κεντρικά και νότια από -5 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 10, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 0 έως 10, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, χιονοπτώσεις πυκνές κατά διαστήματα, το βράδυ εξασθένιση. Οι άνεμοι Βοριάδες 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από -5 έως 0 βαθμούς.

Στην Αττική, χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά τη νύχτα και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα βόρεια. Άνεμοι Βορειοανατολικοί 6-8 Μποφόρ και θερμοκρασία από 3 έως 7 βαθμούς, στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δευτέρα, 15-2-2021
Πολικές θερμοκρασίες με τοπικά ολικό παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά. Στη βόρεια και δυτική Ελλάδα συννεφιά, λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις και σταδιακά ηλιοφάνεια. Πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι Βοριάδες στα πελάγη 6-8, στο Αιγαίο έως 10 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με ισχυρό παγετό στα ηπειρωτικά, στη βόρεια Ελλάδα ολικό παγετό.

Τρίτη, 16-2-2021
Στη δυτική και βόρεια χώρα ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά και πολικό κρύο. Στις υπόλοιπες περιοχές χιονόνερο με χιονοπτώσεις ισχυρές στα ορεινά-ημιορεινά και σε πεδινά στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι Βοριάδες 7-9, στο Αιγαίο έως 10 Μποφόρ, στο Ιόνιο 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό, στη βόρεια Ελλάδα τοπικά ολικό παγετό.

Μιχάλης Σιούτας

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.