Με προορισμό την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων η επιστροφή του Μητροπολίτη Καρθαγένης κ. Αλεξίου;

Όπως διαβάζουμε στην εκκλησιαστική ιστοσελίδα orthodoxia.info και στο ρεπορτάζ του Ανδρέα Λουδάρου

0 257

Όπως διαβάζουμε στην εκκλησιαστική ιστοσελίδα orthodoxia.info και στο ρεπορτάζ του Ανδρέα Λουδάρου

Όπως διαβάζουμε στην εκκλησιαστική ιστοσελίδα orthodoxia.info και στο ρεπορτάζ του Ανδρέα Λουδάρου που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο , ο θρόνος της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων είναι, σύμφωνα με τα όσα συζητούνται τελευταία μεταξύ των ιεραρχών, ο τελικός προορισμός του προερχόμενου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, μητροπολίτη Καρθαγένης κ. Αλεξίου.

Ο μητροπολίτης που τα τελευταία 17 χρόνια υπηρετεί στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, πρόσφατα ζήτησε να ενταχθεί στο κλίμα της Εκκλησίας της Ελλάδος, κάτι το οποίο η Δ.Ι.Σ. αποδέχθηκε.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στις τάξεις των Ιεραρχών αλλά και μεταξύ των αρχιμανδριτών πολλοί εκ των οποίων θεωρούν πως η ένταξη στο κλίμα της Εκκλησίας της Ελλάδος ενός ιεράρχη από άλλη δικαιοδοσία με προοπτικές μάλιστα εκλογής σε μητροπολιτικό θρόνο, στέλνει το λάθος μήνυμα.

Ο γεννημένος στην Αθήνα το 1964 μητροπολίτης κ. Αλέξιος, χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον παραιτηθέντα σήμερα μητροπολίτη πρώην Τρίκκης κ. Αλέξιο, του οποίου υπήρξε πρωτοσύγκελλος επί μια δεκαετία μέχρι την μετάβαση του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας το 1999, όπου σε ηλικία 35 ετών εξελέγη επίσκοπος.

Σήμερα ο κ. Αλέξιος διδάσκει στην Ριζάρειο Σχολή.

Αναμένουμε με ιδιαίτερο τοπικό ενδιαφέρον τις οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Πηγή orthodoxia.info

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.