Με μεγάλο ενδιαφέρον έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας Χαρμπέα με θέμα το μπούλινγκ « Ζαφειρένια η κόρη του πυροσβέστη »

0 2,068

Στην αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη στα Τρίκαλα έγινε το βράδυ της Παρασκευής η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Ιωάννας Χαρμπέα και των εκδόσεων Σιδέρη “Ζαφειρένια η κόρη του πυροσβέστη” με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

Η παρουσίαση έγινε από την κα Κατερίνα Παπακώστα, Νομικός – Βουλευτής της Ν.Δ ν. Τρικάλων, την κα Νατάσα Παπαστάθη εκπαιδευτικός, μουσικός, την κα Μαρία Γαλάνη ψυχολόγος – ψυχορεθαπεύτρια, την κα Δώρα Μπαρσούκη δικηγόρο Αρείου Πάγου και τον κ. Χρίστο Λιάπη ψυχίατρο, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση θα περιελάμβανε μουσικά κομμάτια τραγουδιών που έγραψε η συγγραφέας Ιωάννα Χαρμπέα και επιμελήθηκε η Μουσική Σχολή Παπαστάθη.

Για το βιβλίο της μίλησε και η ίδια η συγγραφέας, κοινωνιολόγος, εγκληματολόγος κα Χαρμπέα Ιωάννα η οποία και ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν.

Το βιβλίο:

Η Ζαφειρένια είναι ένα κορίτσι που υπόκειται σε σχολικό εκφοβισμό και δε μιλάει σε κανένα γι αυτό. Δάσκαλοι και γονείς αγνοούν τι συμβαίνει. Πως θα χειριστεί η Ζαφειρένια τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει στο σχολείο; Θα έχει το παραμύθι μας ωραίο τέλος; Ίσως.

Όμως η ζωή του παιδιού δεν είναι παραμύθι γι αυτό αν είσαι μια μικρή Ζαφειρένια και βρίσκεις κοινά σημεία με την ηρωίδα πέστο στους γονείς ή στη δασκάλα σου, γιατί τα παραμύθια δεν έχουν πάντα ωραίο τέλος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.