Μάχη για τη ζωή δίνει 19χρονος φοιτητής του ΤΕΙ Κοζάνης – Υπέστη ανακοπή και κατέρρευσε σε αγώνα μπάσκετ

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας 19χρονος φοιτητής του ΤΕΙ Κοζάνης

0 126

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας 19χρονος φοιτητής του ΤΕΙ Κοζάνης

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας 19χρονος φοιτητής του ΤΕΙ Κοζάνης  από την Κρήτη, ο οποίος υπέστη ανακοπή την ώρα που έπαιζε μπάσκετ στο «κλειστό» γήπεδο του Ιδρύματος, με άλλους συμφοιτητές του.

Ήταν η ώρα περίπου 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Μαρτίου, όταν κατά την διάρκεια του αγώνα, ο νεαρός έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των συμπαικτών του.

Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ ο γυμναστής του έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Το ασθενοφόρο έφτασε αμέσως και οι διασώστες κατάφεραν να τον ανατάξουν και τον διακόμισαν αμέσως στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου έφτασε στις 12.45 το μεσημέρι.

Ολόκληρο το καρδιολογικό τιμ, οι γενικοί γιατροί και οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Κοζάνης επιδόθηκαν σε έναν αγώνα για να σώσουν τη ζωή του 19χρονου.

Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για «πολύ βαρύ περιστατικό», αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί ανέταξαν τον ασθενή δύο – τρεις φορές. Τελικώς, κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του.

Συγχρόνως διενεργήθηκε όλος ο βασικός ιατρικός έλεγχος που ενδείκνυται στην περίπτωση, χωρίς να βρεθεί η αιτία της ανακοπής. Ειδικότερα, ιατρικοί κύκλοι, κάνουν λόγο για «λευκό ιστορικό», με την έννοια ότι δεν βρέθηκε η συγκεκριμένη αιτία της ανακοπής.

Για την σταθεροποίηση της κατάστασης ολόκληρο το ιατρικό δυναμικό του Μαμάτσειου έδωσε μάχη περίπου δυόμιση ωρών. Τελικώς στις 3.15 το απόγευμα ξεκίνησε η διακομιδή του ασθενούς για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με την συνοδεία καρδιολόγου και αναισθησιολόγου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς τα πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι γονείς του 19χρονου στην Κρήτη ενημερώθηκαν από γιατρό και τον διοικητή του Μαμάτσειου νοσοκομείου για την κατάσταση του παιδιού τους.

e-ptolemeos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.