Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων – Να σταματήσουν οι διώξεις όσων στάθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων

Να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών του κινήματος, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων και απλών πολιτών,

0 150

Να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών του κινήματος, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων και απλών πολιτών,

Να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών του κινήματος, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων και απλών πολιτών,  οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων, το καλοκαίρι του 2014.

Συμπαραστεκόμαστε στους 9 διωκόμενους αγωνιστές, μεταξύ των οποίων και 2 μέλη της Λαϊκής Ενότητας Τρικάλων, οι οποίοι σέρνονται σε δίκη στις 8 Δεκέμβρη επειδή στάθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων οι οποίες προχώρησαν αυθόρμητα σε κινητοποιήσεις, στάση εργασίας και επίσχεση εργασίας, το καλοκαίρι του 2014, με τις οποίες διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα 6 μηνών.

Οι αγωνιστές οδηγούνται σε δίκη μετά από μήνυση του εργολάβου καθαριότητας του νοσοκομείου, ο οποίος τους κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση με προφανή σκοπό την τρομοκράτηση τους, την φίμωσή τους και την τιμωρία τους επειδή έκαναν το καθήκον τους να συμπαρασταθούν σε ένα δίκαιο αγώνα.

Η δίωξη αυτή στοχεύει επίσης στην επιβολή του νόμου της σιωπής και στην καταστολή κάθε διεκδίκησης από μέρους των καθαριστριών οι οποίες εξακολουθούν να βιώνουν τα ίδια προβλήματα.

Η τρομοκρατία των εργολάβων δεν θα περάσει!

Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία! Δημόσια, δωρεάν και αναβαθμισμένη υγεία για όλο το λαό, με μόνιμο προσωπικό από τις ίδιες τις εργαζόμενες καθαρίστριες, με πλήρη δικαιώματα.

Απαλλαγή από κάθε κατηγορία των αγωνιστών και δικαίωση του αγώνα των καθαριστριών!

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Λαϊκής Ενότητας να παρευρεθούν στη δίκη, την Τρίτη 8/12, για να δηλώσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους αγωνιστές.

Τρίκαλα, 3/12/215

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.