Ξεχείλισε από ζωντάνια, κέφι και δημιουργικότητα το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα

Με παλμό και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

0 159

Με παλμό και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου που εδώ και μέρες με μεράκι οργάνωναν οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ. Από νωρίς το απόγευμα τα μέλη της ΚΝΕ στόλισαν την πλατεία για να υποδεχτούν τους μαθητές της πόλης.

Από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πέρασε πλήθος μαθητών όλων των ηλικιών, ενώ στον χώρο υπήρχε ειδικά διαμορφωμένο σημείο όπου μαθητές έκαναν από νωρίς γκράφιτι ενάντια στον πόλεμο.

Το πρόγραμμα άνοιξε με συζήτηση εκπαιδευτικών και μαθητών γύρω από τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που εδώ και χρόνια μυρίζει μπαρούτι.

Συζητήθηκαν ζητήματα της επικαιρότητας που απασχολούν μαθητές και γονείς όπως «Είμαστε όλοι ενωμένοι σήμερα;», «Η γεωστρατηγική αναβάθμιση για ποιον είναι;», «Μπορεί να σταματήσει ο πόλεμος σήμερα;», «Το σημερινό σχολείο για ποιον είναι και τι σχολείο έχουμε ανάγκη;»

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε η ταινία μικρού μήκους “Το Όνειρο”, την οποία δημιούργησαν οι μαθητές των ΕΠΑΛ , ξεδιπλώνοντας τη δημιουργικότητά τους. Με τη δημιουργία τους οι μαθητές παρουσίασαν τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού που βιώνει ένας εργάτης σήμερα σε αντίθεση με την κοινωνία του σοσιαλισμού , όπου πραγματικά ο εργάτης είναι αφέντης του πλούτου που παράγει.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με συναυλία σε ρυθμούς χιπ-χοπ από τους Bill Rose και “Ματωμένη Λεπίδα”, που ευχαρίστησαν την ΚΝΕ για την πρόσκληση και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ,εντάσσοντας στην πολιτική της δράση την τέχνη που αφυπνίζει και προβληματίζει.

Στον χώρο λειτουργούσε παιδότοπος καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σύγχρονη Εποχή.

Το Φεστιβάλ αποτέλεσε κάλεσμα στους μαθητές των Τρικάλων να παλέψουν για την κοινωνία των αναγκών τους που όπως αναφέρεται και στο σύνθημά του “δεν είναι τρέλα ή ουτοπία αλλά δικαιοσύνη”.

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

kne trikala 18 1kne trikala 18 2kne trikala 18 3

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.