Κώστας Πρεβέντης: « Σχόλια με αφορμή τις εφτά προτάσεις Πολιτισμού – Τουρισμού που κατέθεσε ο Δήμος Μετεώρων»

1 973

Κύριοι της νέας Δημοτικής Αρχής, Με τη νέα σας αυτή παρέμβαση, στα πλαίσια του έργου « Εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης διαδρομής Πολιτισμού-Τουρισμού στη Θεσσαλία», το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια- σημειολογικά αναφέρω την προεκλογική σας τακτική με την οποία κατά κόρον ψέγατε την απελθούσα δημοτική αρχή, ότι τα έργα της περιφέρειας τα βαπτίζει δικά της έργα, εξαπατώντας έτσι τους πολίτες.

Σας εφιστώ λοιπόν την προσοχή να ξεφύγετε από τα κακά στερεότυπα, να βγείτε επιτέλους από το τούνελ της θεωρίας και να προχωρήσετε προς το φως της αλήθειας!

Κύριοι της νέας Δημοτικής Αρχής, Επειδή έχουν προηγηθεί κι άλλες βαρύγδουπες αναφορές- πρώτη προτεραιότητα η κατασκευή προπονητικού κέντρου στον Ασπροπόταμο, πρώτη προτεραιότητα η κατασκευή Κολυμβητηρίου στην πόλη της Καλ/κας ( αμφότερες εμμέσως πλην σαφώς απορρίφθηκαν με δημόσιες παρεμβάσεις εκπροσώπων της Περιφέρειας), πρότυπες κατασκευές για τα αδέσποτα,απλά τα θυμίζω ,μου δίνετε το δικαίωμα να τονίσω ότι πλέον δεν πρόκειται να ξεφύγετε από τα κακά στερεότυπα…από το τίποτα!

Κύριοι της νέας Δημοτικής Αρχής,Οι κινήσεις σας χαρακτηρίζονται –κατά τη γνώμη μου – από μια ρηχή διαχειριστική προσέγγιση, χωρίς κανένα βάθος επεξεργασίας και είναι γεμάτες από πολυφορεμένες κοινοτοπίες.

Στερούνται κυριολεκτικά ολοκληρωμένου σχεδιασμού και αποτελούν προϊόν εντυπώσεων και μόνον.

Σας υπενθυμίζω πως τα έργα που θα υλοποιηθούν στο μέλλον εξαρτώνται από τις δυνατότητες χρηματοδότησης που θα παρουσιαστούν ,είτε από ιδίους πόρους,είτε από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Έργο δικό σας είναι να βρίσκονται κατάλληλα στελεχωμένες οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου , ώστε να μπορούν άμεσα να εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις και το περιβάλλον αδειοδοτήσεων και ωρίμανσης των προτάσεών σας, τις οποίες κάθε φορά θα υποβάλλετε για ένταξη!!!

Κύριοι της νέας Δημοτικής Αρχής, Οι κινήσεις δείχνουν πανικό και προχειρότητα.

Υπάρχει πλήρης απουσία αριθμών π. χ.μετρησιμότητα των στόχων, στατιστικών στοιχείων , αναλυτικά δεδομένα για τον κάθε στόχο.

Πιστεύω πως γνώριζετε ότι τα χρήματα που δίνονται από την κεντρική κυβέρνηση για έργα, είναι ελάχιστα και σίγουρα αδυνατούν να καλύψουν τις πολλαπλές ανάγκες, κατά κανόνα, ακόμη και τις πιο αναγκαίες .

Μοναδική διέξοδος η χρηματοδότηση από εξωγενείς παράγοντες ,όπως π.χ. την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα χρηματοδοτικά της εργαλεία και τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Απαραίτητη προϋπόθεση λοιπόν η οργάνωση, η ύπαρξη στρατηγικής, ο σωστός προγραμματισμός και η στελέχωση του επιτελείου με άτομα ικανά και αποδεδειγμένα άξια, τα οποία θα διασφαλίζουν τις πολιτικές του δήμου και θα εγγυώνται- με τη σωστή προετοιμασία- την εκάστοτε επιτυχία.

Κλείνοντας, σας επισημαίνω να σεβαστείτε το προεκλογικό σας πρόγραμμα ,για το οποίο μερικοί έχυσαν ιδρώτα και από το οποίο ήδη έχετε αρχίσει να αποκλίνετε εντυπωσιακά.

Κύριε δήμαρχε, στο σημείο αυτό, μιλώντας καθαρά πολιτικά τονίζω πως λειτουργείτε πλέον παγιδευμένος στην ευπιστία σας, στις ψευδαισθήσεις σας και στις εθιστικές σας λειτουργίες.

Γίνατε ουραγός των εγωϊστικών διαθέσεων και επιδιώξεων μιας ομάδας που η ίδια η τοπική κοινωνία είχε καταδικάσει με την ψήφο της.

Επιλέξατε να βγάλετε διαβατήριο προς τον πολιτικό μαζοχισμό και με εκμαυλισμένη πλέον συνείδηση να προχωράτε με πορεία…….σαν αυτή που είδε το φως της δημοσιότητας προχθές, όταν η πόλη της Καλ/κας αναστατώθηκε από τις άγριες φωνές μέσα στο Δημαρχείο – πράγμα πρωτοφανές στα τοπικά χρονικά- και το οποίο δημοσίως ειπώθηκε πως αποτελεί προϊόν δημιουργικής τακτικής!!

Κάτι σαν την περίφημη δημιουργική ασάφεια του κ. Βαρουφάκη!!!

«Ο ευεργετημένος στη θέα του ευεργέτη, βλέπει μια δυνατότητα που δεν έχει ο ίδιος …..και την ώρα που λαμβάνει από τον ευεργέτη δεν προλαβαίνει να νιώσει ευγνωμοσύνη από την ζηλοφθονία του!»

Η τελευταία αναφορά έχει ως σκοπό να συγκρουσθεί με την στοιχειωμένη συνείδηση την στρατευμένη στο καθολικό δόγμα της υποκριτικής ευλάβειας.
« THE GENEROUS- ελληνιστί ο ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟΣ »

Κώστας Πρεβέντης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

  1. Σκαμιάς λέει

    Βρεκεκέξ βρεκεκέξ βρεκεκέξ κουάξ κουάξ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.