Κώστας Φαμίσης: Αφιέρωμα στον Βασίλη Αγγέλη – Ο Έλληνας Επιχειρηματίας – Πολιτικός που διαπρέπει στη Γερμανία

Σε μια εποχή όπου η πατρίδα μας «βάλλεται» καθημερινά από κακόβουλα σχόλια, από το εξωτερικό, καλό είναι να θυμόμαστε πως έχουμε πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να είμαστε περήφανοι.

0 165

Σε μια εποχή όπου η πατρίδα μας «βάλλεται» καθημερινά από κακόβουλα σχόλια, από το εξωτερικό, καλό είναι να θυμόμαστε πως έχουμε πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να είμαστε περήφανοι.

Σε μια εποχή όπου η πατρίδα μας «βάλλεται» καθημερινά από κακόβουλα σχόλια, από το εξωτερικό, καλό είναι να θυμόμαστε πως έχουμε πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να είμαστε περήφανοι.

Εκτός της σημαντικής ιστορίας μας, και τα όσα έχει προσφέρει η Ελλάδα ως χώρα, συν την πολιτιστική κληρονομιά της , οι Έλληνες έχουν αποδείξει πως και στα δύσκολα στο εξωτερικό τα καταφέρνουν επιχειρηματικά , ακόμη και στην πολιτική.

Ο Αγγέλης Βασίλειος, (προσωπικός μου φίλος ), ανήκει στους Έλληνες που εδώ και αρκετά χρόνια προσαρμόζει την Ελληνική του καταγωγή με την Γερμανική καθημερινότητα. Ως, επί σειρά ετών, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου KELSTERBACH και υποψήφιος για το Βουλευτικό χρίσμα της πολιτικής παράταξης του κόμματος ” SPD ” στέκετε, σήμερα, Ισάξια και Δημιουργικά ανάμεσα σε Γερμανούς , Επιχειρηματίες και Πολιτικούς.

« Είναι ένας πρεσβευτής – Οδυσσέας – της χώρας μας στο εξωτερικό ». Με γνώμονα το Αρχαίο Ρητό «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» προσπαθεί να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας, εν όψει τις πρόσφατης οικονομικής κρίσης μεταξύ των δύο κοινωνιών: Γερμανών και Ελλήνων.

Η αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του είναιδεδομένη. Έχει προγραμματίσει να προσφέρει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου φιλοξενία ( ένα ταξίδι στην Ελλάδα ) στον κ. WILFRID HARD, ΝΟΜΑΡΧΗ του Νομού GROSS – GERAU, στον κ. MANFRED OCKEL, ΔΗΜΑΡΧΟ και στον κ. RAINER JOSEF – REUHL, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ της Πόλεως KELSTERBACH. Στην πόλη της Καλαμπάκας θα διανυκτερεύσουν τρείς ημέρες και το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει:
1) Εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Σταγών – Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη και με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σακελαρίου.
2) Θα καταθέσουν φάκελο – πρόταση στον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σακελαρίου για την Αδελφοποίηση των πόλεων της ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ με την πόλη KELSTERBACH του Νομού GROSS – GERAU, του Κρατιδίου ESSEN της Γερμανίας. Στον Δήμο της πόλεως KELSTERBACH βρίσκετε σε απόσταση 20 χιλ. το διεθνές αεροδρόμιο της FRANKFURTΙS. Ο Δήμος έχει πληθυσμό 20.000 κατοίκους, γηγενείς και 75.000 εργαζόμενους πολίτες στο αεροδρόμιο της FRANKFURTΙS. Είναι ένας από τους πλουσιότερους Δήμους της Γερμανίας και έχει οικονομικό πλεόνασμα, λόγω της μεγάλης εισροής χρημάτων από το διεθνές αεροδρόμιο της FRANKFURTΙS.

Αληθινό σενάριο…

Το έτος 1972 αναχωρεί για την Γερμανία ο κ. Αγγέλης Βασίλειος από ( τον φτωχικό συνοικισμό Μουργκάνι, της Μεγάλης Κερασιάς ) Καλαμπάκας με μία φτηνή βαλίτσα γεμάτη όνειρα και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Έχει μαζί του την σύζυγο του Βασιλική και τα τρία παιδιά του. Με μοναδικά εφόδια το νου και το όνειρο του μετανάστη ( σαν οδηγό ). Περνά από τις πόλεις, WIESBADEN, Hochheim – KELSTERBACH , όπου ρίζωσε και παραμένει ως σήμερα στο GRUNE-BAUM.
Μία ζωή γεμάτη αντιξοότητες και αγώνα για την βελτίωση της οικονομικής του κατάστασης. Έχοντας πάντα έμφυτη την αίσθηση της αρμονίας, ανεπτυγμένο το πνεύμα της επιχειρηματικότητας, δημιούργησε τις δικές του επιχειρήσεις. Πρώτα την TAVERNA δίπλα από τις όχθες του ποταμού Μaίn. Τα ποταμόπλοια περνούν ασταμάτητα όπως τα όνειρα του, αλλά ταυτόχρονα του θυμίζουν την Ελληνική θάλασσα που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη. Έχει στην ιδιοκτησία του όλα τα κτήρια που υπάρχουν περιμετρικά στο σταθμό των τρένων του KELSTERBACH και τα οικοδομικά κτίσματα που συγκροτούν το MOTEL και το KAZINO, σε απόσταση 20 χιλ. από το διεθνές αεροδρόμιο της FRANKFURTΙS.

Το ΘΑΥΜΑ όμως είναι αλλού. Στην καλλιέργεια της Προσωπικότητάς του!! Παιδί με γνώσεις ΣΤ΄ Δημοτικού, μέσα από ανυπέρβλητες δυσκολίες, αυτομορφώθηκε σε τέτοιο βαθμό που κανείς δεν το πιστεύει.
– Από το έτος 1978 έως το 1983 ήταν ο δεύτερος κατά σειρά εκλεγμένος πρόεδρος της ελληνικής Κοινότητας του WIESBADEN . Από το 1975 έως το 1988 διετέλεσε B΄ Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ στο WIESBADEN.
– Από το έτος 1997 μέχρι σήμερα, κατάφερε για πολλά χρόνια, να εκλέγετε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο του KELSTERBACH. Η αστείρευτη ενεργητικότητα του τον οδήγησε να γίνει μέλος διαφόρων επιτροπών του Δήμου.
– Από το 2005 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος του συλλόγου Αθήνα KELSTERBACH και είναι μέλος των συμβουλευτικών επιτροπών αλλοδαπών, του WIESBADEN.
– Το έτος 2011 ο Δήμος του KELSTERBACH τον βράβευσε , το Land Hessen, για την εθελοντική συμμετοχή του στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.
– Το έτος 2012 σε μία σεμνή τελετή στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας Gross – Gerau βραβεύθηκε από τις τοπικές αρχές με τον Χρυσό Σταυρό και την πυροσβεστική τιμή, για την προσφορά του ως εθελοντής πυροσβέστης.

Τέτοιοι Έλληνες – πατριώτες τιμούν την χώρα μας ως πανάξια τέκνα της. Αγαπιούνται, τόσο από τους Έλληνες , όσο και από τους Γερμανούς.

Φίλε Βασίλη, η αγάπη για την πατρίδα είναι δεδομένη και την εκφράζεις με τον τρόπο που την υπερασπίζεσαι, … αποδεικνύεις περίτρανα
πως πατρίδα δεν είναι μόνο το μέρος που ζεις… αλλά το μέρος που «φυλάς» στη ψυχή σου… και σίγουρα πιστέψτε με …η ψύχη σου… γράφει.. ΕΛΛΑΔΑ… σου ευχόμαστε προσωπική και οικογενειακή υγεία, χαρά, πρόοδο, πάντα επιτυχίες στην ζωή σου….

ΓΡΑΦΕΙ:
Ο ΦΑΜΙΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Επίκουρος Καθηγητής – ΤΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Π.Θ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.