Ασφάλιση στον ΟΑΕΕ με 100 ευρώ το μήνα σε πόλεις και χωριά κάτω των 3.000 κατοίκων

Χαμηλό ασφάλιστρο, που σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται στα 90 με 100 ευρώ το μήνα, εξετάζει να καθιερώσει ο ΟΑΕΕ

0 284

Χαμηλό ασφάλιστρο, που σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται στα 90 με 100 ευρώ το μήνα, εξετάζει να καθιερώσει ο ΟΑΕΕ

Χαμηλό ασφάλιστρο, που σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται στα 90 με 100 ευρώ το μήνα, εξετάζει να καθιερώσει ο ΟΑΕΕ για να φέρει πίσω στην ασφάλισή του τους δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι λόγω των πληθυσμιακών, εισοδηματικών και ασφαλιστικών κριτηρίων που έχουν νομοθετηθεί, χρησιμοποιούν για την ασφάλισή τους τον ΟΓΑ ή και το ΙΚΑ, ακόμη και με ένα ένσημο το μήνα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η κατάργηση των εξαιρέσεων αναμένεται να αποφέρει περί τα 70-90 εκατ. ευρώ, αλλά το ποσό αυτό δεν επαρκεί για να καλύψει τη μαύρη τρύπα του 2014, που ο ίδιος ο οργανισμός την έχει προσδιορίσει στα 350 εκατ.ευρώ!

Οι εν λόγω ασφαλισμένοι, που μπορεί να φτάνουν τους 80.000, θα πάψουν να υπάγονται στον ΟΓΑ ή στο ΙΚΑ, καθώς μία από τις δεσμεύσεις του μνημονίου είναι η κατάργηση όλων των απαλλαγών και των εξαιρέσεων που είναι σε ισχύ και επιτρέπουν σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ χωρίς να είναι αγρότες. Όσοι έχουν την επιχείρησή τους σε περιοχές με πληθυσμό κάτω από 3.000 ή 2.000 ή 1.000 κατοίκους ανά περίπτωση θα ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ με 100 ευρώ.

Για την ασφάλιση στο ΙΚΑ το κριτήριο με βάση το οποίο παίρνουν απαλλαγή είναι να εμφανίσουν ασφάλιση έστω και μία ημέρα το μήνα. Αυτό θα γίνει πιο αυστηρό και θα προβλέπει είτε πλήρη ασφάλιση (25 ένσημα), είτε τουλάχιστον 15 ημερών το μήνα.

news.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.