Κώστας Φαμίσης: 12 Νοέμβρη οι Έλληνες ψηφίζουν Κεντροαριστερά – Όλοι μαζί για την Ελλάδα

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας καλούνται να συμμετέχουν στον πρώτο γύρο των εκλογών

0 513

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας καλούνται να συμμετέχουν στον πρώτο γύρο των εκλογών

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας καλούνται να συμμετέχουν στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη Αρχηγού, του νέου προοδευτικού πολιτικού φορέα της ΔΗ.ΣΥ – Κεντροαριστεράς.

ΓΡΑΦΕΙ: Ο Dr. ΦΑΜΙΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Επίκουρος Καθηγητής ΣΕΦΑΑ (ΤΕΦΑΑ) Τρικάλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πολιτευτής ΔΗ.ΣΥ – ΠΑΣΟΚ Ν. Τρικάλων.

Στις προγραμματικές εκλογές καλούνται να ψηφίσουν όχι μόνον οι οπαδοί των 9 υποψηφίων, αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες. Όλοι όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές.

Είναι κοινή παραδοχή, ότι οι Έλληνες πολίτες ζητούν κάτι διαφορετικό, κάτι εντελώς καινούργιο απέναντι σε αυτό που υπάρχει σήμερα και κυβερνά τον τόπο μας. Καμία αλλαγή στην πολιτική σκηνή της χώρας δε θα έρθει, αν περιμένουμε κάποιοι άλλοι να την φέρουν !!!!!!! Την αλλαγή θα την φέρουμε εμείς.
Πρέπει να πάμε « όλοι » να ψηφίσουμε

Όλοι οι Δημοκρατικοί πολίτες της χώρας πρέπει να προσέλθουν σε ένα από τα εκλογικά τμήματα και να γίνουν ένας προς ένας, οι ιδρυτές , οι συνιδρυτές της Μεγάλης και Ισχυρής Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Το μήνυμα που περνάει ( η ψήφος μας ) και η συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία, κυρίως στους πολιτικούς αντιπάλους είναι πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.

Τα κρίσιμα στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν από αυτή τη διαδικασία, προκειμένου να μπορέσει ο χώρος να πρωταγωνιστήσει ξανά είναι τρία: Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ η ΑΝΑΝΕΩΣΗ και η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ. Τις εξελίξεις παρακολουθούν με ενδιαφέρον (και ίσως με φόβο) ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία καλούμαστε να κερδίσουμε γιατί αποτελούν εγγύηση διαφάνειας και αξιοπιστίας. Τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς αποτελούν οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας.

Είναι δε :
« Απόδειξη λαού που ξυπνάει και ανησυχεί ».
Τα όνειρα μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις και τις ψεύτικες υποσχέσεις του κυβερνόντος κόμματος των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, Υποψήφια και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δήλωσε ότι η Μαζική συμμετοχή των πολιτών, δίδει μια νέα δυναμική στην εκλογική αναμέτρηση, νομιμοποιεί, ισχυροποιεί και Θεμελιώνει γερά, τον πολιτικό μας χώρο και καθορίζει την επόμενη μέρα, το μέλλον της χώρας.

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την Προεδρία δηλώνει η κ. Γεννηματά, προχώρησα με σταθερά βήματα ενότητας, διεύρυνσης, ανανέωσης. Τώρα κάνουμε το κρίσιμο βήμα για το νέο ενιαίο φορέα.. Επίσης προχώρησα αποφασιστικά αλλά όχι βιαστικά. Ο νέος φορέας θα έχει πλήρη οργανωτική συγκρότηση, μέλη, οργανώσεις, εκλεγμένη ηγεσία και εκλεγμένα δικά του όργανα.

Όσο θα εξελίσσεται αυτή η διαδικασία, όσο θα δυναμώνουν δεσμοί εμπιστοσύνης , όσο θα προχωράει η όσμωση , τα κόμματα εκ των πραγμάτων θα κάνουν ένα βήμα πίσω. Όμως τα κόμματα – και το ΠΑΣΟΚ είναι αυτά που σφράγισαν την πορεία αυτού του τόπου- ούτε δημιουργούνται , ούτε διαλύονται με διατάγματα και ερήμην των μελών τους. Θα είναι μια παράλληλη διαδικασία όπου βέβαια το κέντρο βάρους συνεχώς θα μετατίθεται στον νέο , ενιαίο φορέα ».

Η κ. Φώφη Γεννηματά δηλώνει ότι ο κ. Τσίπρας επιμένει ότι «η χώρα θα είναι εκτός μνημονίου το 2018».

Τον ρωτάμε στην βουλή για ποια έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια μιλάτε
Όταν έχετε υπογράψει επιτροπεία ως το 2060
Όταν έχετε δεσμευτεί για δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα ως το 2022 και οδηγείτε σε αδιέξοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Όταν έχετε εκχωρήσει τον Εθνικό Πλούτο για 99 χρόνια.
Όταν έχετε ψηφίσει ήδη νέα μέτρα πολλών δισεκατομμυρίων για τα επόμενα τρία χρόνια.

Και φυσικά από τον κ. Τσίπρα δεν περιμένουμε απάντηση.
Στα συμπεράσματα έχετε ήδη καταλήξει εσείς, ο Ελληνικός λαός.
Σας προσκαλώ λοιπόν να αλλάξουμε την Κεντροαριστερά. Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των επόμενων εκλογών. Πρέπει να εκλέξουμε τον Αρχηγό της παράταξης. Εμείς θα δώσουμε ελπίδα και προοπτική στη χώρα, πνοή στην ύπαιθρο και θα ξαναφέρουμε το χαμόγελο στην Ελλάδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.