Κοινή επιστολή Σκρέκα – Σταϊκούρα στον Πρόεδρο του Eurogroup για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην αγορά ενέργειας

0 172

Κοινή επιστολή στον Πρόεδρο του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, έστειλαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με βασικό θέμα την αντιμετώπιση των αυξήσεων των τιμών στην αγορά ενέργειας.

Η συγκεκριμένη επιστολή των δύο Υπουργών, αναφέρεται στην πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης που προβλέπει τη σύσταση μηχανισμού στήριξης των Ευρωπαίων καταναλωτών από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σλοβενία, ο Τρικαλινός Υπουργός είχε επισημάνει πως οι έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τους ευάλωτους καταναλωτές και καθίσταται επιβεβλημένη η άμεση λήψη μέτρων για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων από το αυξημένο κόστος.

Την Τετάρτη, στη Σύνοδο των Υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, ο Κώστας Σκρέκας θα θέσει την ελληνική πρόταση προς συζήτηση.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.