Kλειστό κολυμβητήριο στην Καλαμπάκα ανακοίνωσε ο Κουρέτας από τα Τρίκαλα

0 1.967

Βήμα για σημαντικές ανακοινώσεις από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για τον αθλητισμό στα Τρίκαλα, αλλά και τη Θεσσαλία, ήταν η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές του «Run Greece Τρίκαλα 2024». Ενός αγώνα πανελλήνιας σημασίας που για πρώτη φορά διοργανώνεται στα Τρίκαλα, την Κυριακή 26 Μαΐου 2024. Κάτι που επεσήμανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αγώνα υψηλών προδιαγραφών». Η συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 στο Μουσείο Τσιτσάνη, στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Ο Δημήτρης Κουρέτας, υπενθυμίζοντας πως «τα Τρίκαλα έχουν την  μεγαλύτερη δρομική ιστορία απ’ όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας και τις πιο σημαντικές στην Ελλάδα», προέβη σε ανακοινώσεις για

– δημιουργία στα Τρίκαλα του «πιο σύγχρονου εργομετρικού κέντρου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ, ως πόλος έλξης για πολλούς αθλητές διαφόρων σπορ.

– πρόβλεψη αξιοποίησης των υπαρχόντων χώρων προπόνησης στην Καλαμπάκα, οπότε «τα Τρίκαλα προσφέρονται να γίνονται προετοιμασίες αθλητών».

– οργάνωση και ανάπτυξη μονοπατιών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, όπως τα Τρίκαλα, το Πήλιο, η Καρδίτσα, η Αγιά κ.α., «με σκοπό την επισκεψιμότητα, τους περιπάτους και τον τουρισμό στο φυσικό δίκτυο».  Στο ίδιο πλαίσιο επεσήμανε  ο κ. Κουρέτας τη δημιουργία χώρων στάθμευσης για αυτοκινούμενα, σε περιοχές που δεν υπάρχουν ξενοδοχεία.

– δημιουργία κλειστών κολυμβητηρίων στον Παλαμά, τον Τύρναβο, την Ελασσόνα, την Καλαμπάκα

–  δημιουργία κλειστών γυμναστηρίων  στην Πύλη, τη Λάρισα, και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας».

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Νίκος Σακκάς, αρχικώς καλωσόρισε τους συνδιοργανωτές, τους αθλητές και τις αθλήτριες που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στο «Run Greece Τρίκαλα 2024». Τόνισε πως είναι μεγάλη τιμή το ότι διεξάγεται στα Τρίκαλα, καθώς και ότι πρόκειται για αγώνα υψηλών προδιαγραφών. «Στοίχημά μας», σημείωσε,» το «να υπάρξει η μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτή την διοργάνωση».
Για τις ανακοινώσεις του κ. Κουρέτα υπενθύμισε πως, ήδη, στο πλαίσιο της ονοματοδοσίας του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων σε «Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα», η Περιφέρεια είχε ανακοινώσει οικονομική συνδρομή. Στόχος, επεσήμανε, η αναβάθμιση του Σταδίου, ώστε «να διοργανώνει αγώνες υψηλού επιπέδου όπως στις 27 κα 28 Ιουλίου, με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου κάτω των 20 ετών». Επεσήμανε τις συζητήσεις με τον Περιφερειάρχη για πρόσθετες βελτιώσεις του Σταδίου, «για να μπορέσει να φιλοξενεί ακόμη μεγαλύτερου επιπέδου αγώνες». Τόνισε πως η ανακοίνωση για το εργομετρικό κέντρο σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «είναι ακόμη ένα έργο αθλητικής υποδομής», ενώ έθεσε ως στόχο τη διεκδίκηση ακόμη μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων».

Η αντιπεριφερειάρχης

Η αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Τρικάλων, Χρύσα Ντιντή, μεταξύ άλλων δήλωσε πως «Το Run Greece γίνεται μέσα στην πόλη των Τρικάλων και αυτό συμβάλλει ώστε τα αξιοθέατα και η πολιτιστική μας κληρονομιά θα γίνουν γνωστά σε όλους όσοι θα έρθουν στα Τρίκαλα. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στα Τρίκαλα και πολύ σημαντικό ότι διεξάγεται μέσα στην πόλη μας».

Για τον αγώνα την οργάνωσή του αλλά και για την σημασία του αθλητισμού γενικότερα, μίλησαν επίσης ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ιάκωβος Πετσούλας, ο Αστυνομικός Διευθυντής, Α΄ Υποδιευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων κ. Αθαν. Καππάς, εκ μέρους της Τροχαίας Τρικάλων η Αστυνόμος Φωτεινή Παπαχαρίση, οι τεχνικοί υπεύθυνοι του ΣΕΓΑΣ για τον αγώνα κ. Νότης Παπούλιας και Δημήτρης Χαλβατζάρας.

Παρευρέθηκαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας και Τάκης Παζαϊτης, η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων, Έφη Λεβέντη, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Σωτήρης Σουλούκος, ο διευθυντής της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Τρικάλης, οι κριτές στίβου κ. Σοφία Αυγέρη και Β. Μιχολίτση, οι προπονητές στίβου κ. Δημήτρης Σούλας και Γιάννης Κοντονάσιος, ο πρόεδρος του ΕΕΣ Τρικάλων κ. Στέφανος Μπέης και οι εκπρόσωποι των εθελοντών κ. Άννα Μπέλτσιου, Βασιλική Τσιανάκα, Βασιλείου.
Τη συνέντευξη συντόνισε ο κ. Τάκης Χαχάμης, συντονιστής του Run Greece.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr