Κίνηση ανθρωπιάς από το Ράδιο Σταγών για τα αδέσποτα του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμπάκας

Φιλοζωική και προπάντων κίνηση ανθρωπιάς έγινε για δυο ημέρες από το Ράδιο Σταγών προς ενίσχυση του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμπάκας “Η Στέγη”

0 480

Φιλοζωική και προπάντων κίνηση ανθρωπιάς έγινε για δυο ημέρες από το Ράδιο Σταγών προς ενίσχυση του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμπάκας “Η Στέγη”

Φιλοζωική και προπάντων κίνηση ανθρωπιάς έγινε για δυο ημέρες από το Ράδιο Σταγών προς ενίσχυση του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμπάκας “Η Στέγη” προκειμένου τα άτυχα τετράποδα τα οποία “έτυχε” να είναι αδέσποτα και να περιφέρονται στους δρόμους της Καλαμπάκας να έχουν τα απαιτούμενα για να ζήσουν σε χώρο που έχους συγκεντρωθεί.

Συγκεκριμένα από το Ράδιο Σταγών και την πρωινή εκπομπή “Εδώ Καλαμπάκα” έγινε ραδιοέρανος προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα που θα ενισχύσουν την προσπάθεια του Φιλοζωικού Συλλόγου και συγκεκριμένα του προέδρου κ. Χρ. Κτενά, που αφιλοκερδώς συγκέντρωσε περίπου στα 50 αδέσποτα σκυλιά σε χώρο του προσπαθώντας να τα παρέχει τροφή και στέγη.

Στην κίνηση υπήρξε ανταπόκριση, ίσως όχι όμως η αναμενόμενη του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Καλαμπάκα από τα αδέσποτα.

Ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου κ. Κτενάς έγραψε στο προφίλ του συλλόγου στο facebook την πρώτη ημέρα του “εράνου”.

Ευχαριστώ εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμπάκας “Η ΣΤΕΓΗ” το Ράδιο Σταγών για τη πρωτοβουλία που πήρε να κάνει ένα ραδιο-έρανο με ότι θέλει να προσφέρει ο καθένας για το Σύλλογο και τα αδέσποτα της περιοχής μας. Η συμμετοχή θα έλεγα ήταν ικανοποιητική για το χρόνο που διατέθηκε σήμερα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετεχόντων ήταν απο τα γύρω χωριά και κάποια πιο μακρυνά μέρη..Πάργα π.χ.

Ελπίζουμε αύριο που θα συνεχιστεί να έχουμε καθολική συμμετοχή και απο τη τοπική κοινωνία καθώς έχουμε και πιο άμεση επαφή και “θέμα” με τα αδέσποτα.Επειδή είναι κάτι κοινό για όλους το “θεμα” ειδικά των αδεσπότων θα παρακαλούσα όλους να χαιρετήσουν και να υποστηρίξουν τη πρωτοβουλία αυτή.Θα υπενθυμίσω ότι μπορεί να προσφέρει ο καθένας ότι θέλει.Υλικά,αναλώσιμα.φάρμακα,κ.λ.π.

Και αυτοί που για οποιοδήποτε λόγω δε θέλουν κάν να ακούνε για αδέσποτα ,μπορούνε επίσης να μας βοηθήσουν ενημερώνοντάς μας όταν υπάρχει έντονο και πραγματικό πρόβλημα σε κάποιο σημείο της πόλης κυρίως ή κάποιο αδέσποτο είναι άρωστο και να μη πάρει καθένας το νόμο στα χέρια του.

Άν συνεργαστούμε όλοι μαζί με τίς Κρατικές Αρχές και υπηρεσίες,ιδιωτικές επιχειρήσεις,τη τοπική κοινωνία,επαγγελματικές τάξεις,κτηνιάτρους κ.λ.π.προσωπικά σας υπόσχομαι ότι την επόμενη τουριστική σεζόν οι επισκέπτες θα έχουν να λένε μόνο θετικά.

Όσο για μάς θα ψάχνουμε να βρούμε κάτι να πούμε.Μη νομίζετε τα βλέπω ρομαντικά και επιπόλαια. Πολλά μπορούν να γίνουν με ελάχιστο κόστος.Το κόστος σύτισης παράδειγμα στοιχίζει ανά ζώο 0,30 λεπτά και μπορεί να μηδενιστεί σχεδόν μαζεύοντας και μόνο αποφάγια και όχι να τα πετάμε στα σκουπίδια και μετά να τα σκορπίζουν τα αδέσποτα.

Όσον αφορά τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν ,πρώτο μέλημα είναι να αποκτήσει στέγη το ξεσκέπαστο κομάτι του κτιρίου που διαθέτουμε καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.Εάν μαζευτούν υλικά για τη στέγη 90τμ.περίπου,ακόμα καλύτερα.

Να βγει στη κυκλοφορία ένα επαγγελματικό αυτ/το που έχουμε, και να κάνουμε όσες το δυνατόν περισσότερες στειρώσεις.

Ελπίζουμε να συγκεντρωθούν και υλικά για μια τυπική περίφραξη του χώρου.
Για τη σύτιση διαθέτουμε τροφές για πάνω απο ένα μήνα αυτή τη στιγμή χάρη σε συμπολίτες μας και την Ι.Μ.Μ.Μετεώρου και το πατέρα Νύφων καθώς μας προσφέρανε μια σημαντική ποσότητα .

Είναι εφικτό. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ. Εάν όχι ,όσο φιλόζωοι και να δείχνουμε όσους εράνους και να κάνουμε θα είναι για “άλλο” λόγο και φυσικά εγώ τότε δε θα συμμετέχω σε καμία περίπτωση.

Χρήστος Κτενάς

Περισσότερα για τον σύλλογο στην ιστοσελίδα του http://www.istegi.org

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.