Το Κίνημα Αλλαγής Τρικάλων για το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

0 368

Για άλλη μια φορά , γινόμαστε μάρτυρες της άνισης μεταχείρισης της κεντρικής εξουσίας , απέναντι στην πόλη μας .

Ως γνωστόν , τα Τρίκαλα , υστερούν πληθυσμιακά , συγκριτικά με άλλες θεσσαλικές πόλεις , με oτι αυτό συνεπάγεται , σε σχεση μάλιστα με τις προεκλογικές στοχεύσεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Από την άλλη , με λύπη διαπιστώνουμε , ότι η πλειοψηφία των τοποθετήσεων των τελευταίων ημερών γύρω από το θέμα , σε ότι αφορά τους φορείς , προσωπικότητες και κομματικούς σχηματισμούς της πόλης , αποβλέπει στην αποκόμιση μικροπολιτικου οφέλους . Ευτυχώς , υπάρχουν και οι εξαιρέσεις . Στην προκειμένη περίπτωση , και εφόσον το θέμα , δεν έχει “κλείσει “, χρειάζεται άμεσα , σύγκλιση εξ αρχής , όλων των σχετικών φορέων , θεσμών , συλλογικοτήτων , κομμάτων κλπ , προκειμένου να χαραχθεί μια κοινή γραμμή δράσης και διεκδίκησης, όσων ο νομός μας δικαιούται .

Είναι γεγονός ότι η πόλη μας , εδώ και αρκετά χρόνια , έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου , τόσο στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης , όσο και σε αυτόν των νέων τεχνολογιών και καινοτόμων δράσεων .

Είναι απαράδεκτο , η πρόοδος αυτή , να μη λαμβάνει τη στοιχειώδη επιβράβευση από την Κυβέρνηση, πάρα τις σκληρές προσπάθειες των περισσότερων εξ υμών , από την ημέρα που ξεκίνησε η κρίση μέχρι και σήμερα . Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες , την ανάληψη πρωτοβουλιών , τόσο από τους τοπικούς βουλευτές , κυβέρνησης και αντιπολίτευσης , όσο και από τις δημοτικές αρχές του νομού , και φυσικά την περιφέρεια .

Θα πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό , ότι οι κρίσιμες , επικείμενες αποφάσεις , αφορούν όλους μας και θα επηρεάσουν σημαντικά , το μέλλον της πόλης , τόσο στην καθημερινότητα της , όσο και στην περαιτέρω εξέλιξη της , σε όλα τα επίπεδα .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.