Κοινή επίσκεψη του Τάσου Τσιαπλέ και Γιώργου Χαντζιάρα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας

0 248

Τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο για τη σημαντικότερη υπηρεσία του τόπου μας.Μια υπηρεσία που είναι εκείνη που πρώτη καλείται να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή σε εύκολες αλλά και σε εξαιρετικά δύσκολες και άκρως επικίνδυνες, για το λαό και τους ίδιους τους εργαζόμενους, συνθήκες.

Το Πυροσβεστικό Σώμα της πόλης μας βρίσκεται σήμερα, με ένα στόλο οχημάτων ηλικίας 40 ετών, με το πιο πρόσφατο όχημα να είναι 10ετίας και με προβλήματα στη συντήρησή τους. Οι ίδιοι οι πυροσβέστες χωρίς μέσα ατομικής προστασίας αφού ούτε άρβυλα δεν τους προμηθεύουν ενώ υπάρχουν τα χρήματα, με αποτέλεσμα να τα αγοράζουν από την τσέπη τους, ενώ για στολές ούτε λόγος!

Στην γενικότερη κατάσταση για την πυρασφάλεια της περιοχής μας, τονίσανε ότι οι πυροσβεστικοί κρουνοί είναι σχεδόν ανύπαρκτοι αλλά και όσοι υπάρχουν σε κάποια χωριά είναι χαλασμένοι, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου στην περιοχή των Μετεώρων, όπου συγκεντρώνεται πλήθος επισκεπτών!

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι πυροσβεστικοί κρουνοί είναι ευθύνη του δήμου που αφήνει το λαό στην τύχη του, προφασιζόμενος τα χαμηλά κονδύλια για πυροπροστασία χωρίς να έχει διεκδικήσει κανείς τους ούτε ευρώ παραπάνω!

Ανύπαρκτες αντιπυρικές ζώνες και δασικοί δρόμοι αφού και το Δασαρχείο που έχει την ευθύνη απαξιώνεται όλο και περισσότερο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός όπου παρά τις πιέσεις για τη δημιουργία αντιπυρικού σχεδίου στα σχολεία της Καλαμπάκας από την Σχολική Επιτροπή καμία απόφαση δεν έχει παρθεί τίποτα δεν έχει γίνει, εκεί που τα παιδιά μας περνάνε το περισσότερο μέρος της ημέρας τους!

Οι τραγωδίες που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια αλλά και η στάση που κρατήσανε οι νυν και οι προηγούμενοι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. δείχνουν δυστυχώς ότι το Κ.Κ.Ε. είχε δίκιο για τις τεράστιες ευθύνες κυβερνήσεων Δήμων και Περιφερειών!

Όλοι οι παραπάνω μένουν άπραγοι στο να θωρακίσουν ως συνέπεια της πρωτόγνωρης καταστροφής στο Μάτι,με τους 100 νεκρούς συνανθρώπους μας,τις δομές προστασίας του φυσικού μας πλούτου, των λαϊκών περιουσιών και των ανθρώπινων ζωών!

 

Απευθύνουμε κάλεσμα στήριξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του Κ.Κ.Ε. σε όλες τις κάλπες αφού για μας η προστασία του αστικού ιστού των πόλεων, των δασικών οικοσυστημάτων, ευρύτερα του περιβάλλοντος, αποτελεί βασική λαϊκή ανάγκη, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, με εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση, άρτια εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους.

Αυτό θα πρέπει να αποτελεί κριτήριο ψήφου στις εκλογές!

 

  • Ψηφίζουμε – δυναμώνουμε τη δική μας φωνή, τη δική μας δύναμη, κάνουμε την πραγματική διαφορά
  • Για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες και το δίκιο μας
  • Να αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Τo Σάββατο 18 Μάη, ώρα 8:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Καλαμπάκας θα μιλήσουν:

Μαρία Γαβαλά   –    υποψήφια Ευρωβουλευτής

Αθανάσιος Τσιάμης – υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος

Γιώργος Χαντζιάρας υποψήφιος δήμαρχος Μετεώρων

Δυναμώνουμε

τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

σε Δήμους, Περιφέρεια, Ευρωβουλή!

 

Καλαμπάκα,14.5.2019

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.