Καιρός Πέμπτης: Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, με μέγιστες τιμές 39-40 βαθμούς στα ηπειρωτικά

0 425

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σ’ όλη τη χώρα, με μέγιστες τιμές στους 39-40 βαθμούς και θερμότερες περιοχές τα ηπειρωτικά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Το απόγευμα είναι πιθανή συννεφιά στη βόρεια Ελλάδα, με λίγες βροχές κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Άνεμοι, βοριάδες, στο Αιγαίο 4-6 Μποφόρ.

Θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα από 20 έως 39, στην κεντρική και νότια από 23 έως 40 και στις νησιωτικές περιοχές από 24 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 Μποφόρ. Θερμοκρασία, από 23 έως 36 βαθμούς.

Στην Αττική, αίθριος, άνεμοι Βοριάδες, 3-5 στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία, από 24 έως 39 βαθμούς.

Την Παρασκευή, αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Τις απογευματινές ώρες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα αναμένεται συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι Βοριάδες, στο Αιγαίο 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα σημειώσει πτώση κατά 3-4 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Το Σάββατο, καλός καιρός σε όλη τη χώρα. Τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά αναμένεται τοπική συννεφιά με λίγες βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι Βοριάδες, στο Αιγαίο 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα.

Την Κυριακή, καλός καιρός, αίθριος, σε όλη τη χώρα. Τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά είναι πιθανή τοπική συννεφιά με λίγες βροχές. Άνεμοι Βοριάδες, στο Αιγαίο 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα.

από makthes.gr

Του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.