Επιστρέφονται ενόψει βουλευτικών εκλογών άδειες οδήγησης, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας

0 266

Επιστρέφονται άδειες οδήγησης, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, από την Πέμπτη (4/7).

Να τονιστεί ότι η απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατασχεθεί έως και τις 3 Ιουλίου και επιστρέφονται προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους στις βουλευτικές εκλογές.
Ποιες παραβάσεις αφορά η απόφαση Η συγκεκριμένη απόφαση ενόψει εκλογών, αφορά αποκλειστικά τις εξής παραβάσεις: του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση και στάθμευση) και της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018.
Από την επιστροφή ενόψει εκλογών εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν την παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία. Επίσης, προϋπόθεση για την επιστροφή είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.