Καιρός: Κακοκαιρία, με βροχές, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, ενίσχυση των ανέμων και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

0 409

Έντονη μεταβολή του καιρού με συννεφιά και βροχές σ΄ όλη σχεδόν τη χώρα. Ισχυρότερες βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Αιγαίο, στην ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις σ΄ όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά ορεινά και το απόγευμα και σε ημιορεινά της Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας.

Άνεμοι και Θερμοκρασίες

Άνεμοι, Βοριάδες, ισχυροί έως πολύ θυελλώδεις, 7-9 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα από 1 έως 13, στη νότια Ελλάδα από 5 έως 14 και στις νησιωτικές περιοχές από 9 έως 18 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Συννεφιά, με βροχές και θυελλώδη Βαρδάρη, 6-8 Μποφόρ. Το απόγευμα πιθανή καταιγίδα και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς.

Αττική

Συννεφιά με βροχές, το απόγευμα καταιγίδες, τη νύχτα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Βοριάδες, ισχυροί έως θυελλώδεις, 6-8 Μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς.

Ο καιρός της Τετάρτης 13 Μαρτίου

Στη βόρεια και δυτική Ελλάδα βελτίωση με ηλιοφάνεια και παροδική συννεφιά. Στην κεντρική και νότια Ελλάδα συννεφιά με βροχές, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και στα ορεινά της Κρήτης και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη ισχυροί έως πολύ θυελλώδεις, 7-9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, με παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

makthess.gr

Ο Μιχάλης Σιούτας είναι Διαδάκτορ Μετεωρολόγιας ΑΠΘ, του  Κέντρου Μετρολογικών εφαρμογών του ΕΛΓΑ αεροδρομίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης και κατάγεται από την Θεοτόκο Χασίων του Δήμου Μετεώρων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.