Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Welcome to Knowledge» της Πέννυς Καλογήρου-Λαγούδη στην Πανελλαδική Δράση Βιωματικής Εκπαίδευσης

0 1,750

Για τρίτη φορά το Κέντρο Ξένων Γλωσσών “Welcome to Knowledge”, της Πέννυς Καλογήρου-Λαγούδη, πρωτοπόρο όπως πάντα σε δράσεις που αφορούν στην ουσιαστική εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, ήταν ο εκπαιδευτικός φορέας που έφερε τη Βιωματική Δράση στην περιοχή μας με το Πανελλήνιο project “Your Thoughts on Greece” μέσα από το οποίο εκατοντάδες μαθητές Αγγλικών «μαθαίνουν μέσα από το βίωμα» χρησιμοποιώντας τα Αγγλικά για να επικοινωνήσουν με επισκέπτες της χώρας μας.

Γιορτάζοντας ένα έτος από την έναρξη υλοποίησης του project, με σύμμαχο τον καιρό και με στόχο την προώθηση της βιωματικής μάθησης, ανταποκριθήκαμε στην εκπαιδευτική πρόκληση κι έτσι, οι μαθητές μας, βρέθηκαν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στα μοναδικά Μετέωρα.

Οι διάλογοι ξεκινούσαν με αφορμή τα ερωτηματολόγια που είχαν οργανώσει οι μαθητές κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο του project και αφορούσαν γνώσεις, γνώμες και τον βαθμό εξοικείωσης των επισκεπτών με τον Ελληνικό πολιτισμό ενώ σταδιακά εξελίσσονταν σε συναρπαστικές συζητήσεις. Τα παιδιά μας όχι μόνο συνέλεξαν άφθονο γλωσσικό input αλλά είχαν, επίσης, την ευκαιρία να ανταποκριθούν σε επικοινωνιακές καταστάσεις της πραγματικής ζωής σε αγγλόφωνο πλαίσιο.

Γνωρίζουμε πως η μάθηση γίνεται αποτελεσματική μόνο όταν ο μαθητής αποκτά την επιθυμία να απορροφήσει τη γνώση. Υποστηρίζουμε ότι τα εργαλεία της γλωσσικής ευχέρειας του σήμερα θα χτίσουν τις γέφυρες της διαπολιτισμικής κατανόησης του αύριο. Don’t just speak English, feel it!

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές που συμμετείχαν στο project καθώς και την εμπνεύστρια του εγχειρήματος, Ειρήνη Στρούμπα- Ξανθέα.

Κέντρο Ξένων Γλωσσών
“Welcome to Knowledge”
Πέννυ Καλογήρου- Λαγούδη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.