Κατερίνα Παπακώστα: Παρέμβαση στο Υπουργείο Τουρισμού για έγκριση επιδοτούμενου προγράμματος επιμόρφωσης εποχιακά ανέργων στον Νομό Τρικάλων

0 528

Σε κατάθεση ερώτησης στην Βουλή των Ελλήνων, απευθυντέα προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια και την Υφυπουργό κα. Ζαχαράκη, προχώρησε η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

 

Η ερώτηση της Βουλευτού προς το Υπουργείο Τουρισμού σχετίζεται με την αναγκαιότητα δρομολόγησης από την πλευρά του Υπουργείου, ενός επιδοτούμενου προγράμματος επιμόρφωσης και κατάρτισης των εποχιακά ανέργων στον κλάδο του τουρισμού, στον Νομό Τρικάλων. Η κα. Παπακώστα επεσήμανε στο ερώτημά της, το μέγεθος της ζημίας, που έχει υποστεί ο κλάδος από την πανδημία, ιδιαίτερα στον Νομό Τρικάλων, όπου η επισκεψιμότητα είναι υψηλή και τους χειμερινούς και τους θερινούς μήνες.

 

«Οι προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος με έμφαση τις ειδικές μορφές τουρισμού στον τόπο μας δημιουργούν νέες ευκαιρίες απασχόλησης. Προαπαιτούμενο αυτών, η συνεχής και άρτια επιμόρφωση ή και επανακατάρτιση του ανθρωπίνου δυναμικού. 

 

Γι΄αυτόν τον λόγο απευθύνθηκα με ερώτημα προς τον Υπουργό κ. Κικίλια και την Υφυπουργό κα. Ζαχαράκη, για το ποια είναι η μέριμνα και ο σχεδιασμός του Υπουργείου Τουρισμού για την επιτυχή εκπαίδευση, επιμόρφωση ή/και επανακατάρτιση του ανθρωπίνου δυναμικού, ειδικά σε σχέση με τις ανάγκες που εντοπίζονται στον Νομό μας.» Δήλωσε σχετικά η Βουλευτής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.