Kαταστήματα: Ψώνια με χρονόμετρο – Πρόστιμα για πολλαπλά sms στο 13033

0 367

Η ανησυχία για τις εικόνες συνωστισμού σε εμπορικούς δρόμους στης Αθήνας και στα καταστήματα, βάζει στο τραπέζι εφαρμογή μέσω της οποίας οι καταναλωτές θα κάνουν τα ψώνια σε μαγαζιά με το χρονόμετρο, παράλληλα με τη μετακίνηση μέσω κωδικού sms στο 13033.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επιβεβαίωσε τις αναφορές ότι η κυβέρνηση μελετά σχέδιο για χρονικό περιορισμό στους πολίτες για να κάνουν τα ψώνια τους, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, στο πλαίσιο των μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Είναι λάθος να πιστεύουμε πως στέλνοντας πολλά SMS, ξεγελάμε το σύστημα και το κράτος», είπε ο κ. Σταμπουλίδης, εξηγώντας πως φέρνουμε σε δύσκολη θέση την πολιτεία που καλείται να λάβει περιοριστικά μέτρα, ενώ συμπλήρωσε πως έχουμε πατριωτική ευθύνη για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, τόνισε πως ένα από τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι αυτή την ώρα είναι η χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-katanalotis, προκειμένου ο πολίτης να βλέπει στο κινητό του τον διαθέσιμο χρόνο που έχει προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, όπως είναι ότι ορισμένες ηλικιακές ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν, όπως σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Οι εικόνες από την Ερμού είναι χαρακτηριστικές της μεγάλης κινητικότητας που επικράτησε σε εμπορικές περιοχές και από το Σάββατο είχε διαπιστωθεί ότι κάποιοι έστελναν πολλαπλά SMS στο 13033 για μετακίνηση προκειμένου να παρατείνουν τις βόλτες τους στα μαγαζιά. Αυτός είναι ο λόγος που εξετάζονται προτάσεις για το λανσάρισμα μιας εφαρμογής που θα λειτουργεί ως χρονόμετρο.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ υποστήριξε ότι «βγήκαν όλοι έξω. Είχαμε ουρές 100 και 200 μέτρων κυρίως σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και ιδιαίτερα στην Ερμού. Ομως έγινε χαμός σε όλη την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Βόλο και την Πάτρα. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι θα είναι σε αυτή την έκταση». Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, βεβαιώθηκαν πολλά πρόστιμα έξω από τα καταστήματα για υπέρβαση ορίου SMS.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ εξήγησε ότι προέκυψε μια νέα εντολή: «να μπορούμε να ελέγχουμε τα SMS και να κάνουμε αντιπαραβολή με την ώρα της απόδειξης αγοράς». Ο Σταύρος Μπαλάσκας, όπως δήλωσε στο OPEN TV, διαπιστώθηκε πως αρκετοί πολίτες έσβηναν τα SMS και έστελναν άλλα, ενώ κάποιοι δεν είχαν στείλει καθόλου. Σε κάποιες περιπτώσεις «παρατηρήθηκαν αποκλίσεις 4, 5, 6 και 7 ωρών (σ.σ.: από το όριο των 2 ωρών)».

Πιερρακάκης: Δεν θα μπει κόφτης στα sms

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, από τη δική του πλευρά εξήγησε πως δεν θα μπει κόφτης στα sms στο 13033, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού στην Ερμού το Σαββατοκύριακο. Ο υπουργός είπε ότι αυτό δεν θα συμβεί καθώς το SMS σχεδιάστηκε να έχει την ίδια χρήση με το χαρτί μετακίνησης. Ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι υπάρχει αύξηση 13% στα μηνύματα λόγω ανοίγματος της αγοράς, με τα SMS στο 13033 κάθε εβδομάδα να αγγίζουν τα 4 εκατομμύρια.

ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr