Καστράκι: Γιατί αυτό το χωριό είναι η ΤΟΠ επιλογή για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση

0 1,554

Ιδιαίτερη αναφορά στην ειδική ενότητα του, κάνει η γνωστή ιστοσελίδα iefimerida.gr για το όμορφο Καστράκι με εικόνες και video… του kalabakacity.gr

Η iefimerida.gr γράφει σχετικά:

Το Καστράκι βρίσκεται στο νομό Τρικάλων και είναι το πιο γνωστό που θα συναντήσετε κοντά στην Καλαμπάκα πηγαίνοντας προς Μετέωρα.

Φτάνοντας στο Καστράκι θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πλατώματα, χαράδρες και τα απόκοσμα βράχια των Μετεώρων που μοιάζουν να θέλουν να αγγίξουν τον ουρανό.

Το χωριό πήρε την ονομασία του από ένα κάστρο του οποίου σώζονται ακόμη λίγα ερείπια και ενώ προπολεμικά διατηρούσε ανέπαφη την αγροτική εικόνα της ελληνικής υπαίθρου, σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα τόπο αναψυχής των επισκεπτών που επιθυμούν να δουν τα Μετέωρα.

Αμφιθεατρικά χτισμένο στο δυτικό τμήμα των Μετεώρων, το Καστράκι έχει σημαντική τοπική παράδοση, έθιμα, δημοτικά τραγούδια ενώ όλα ξεχωρίζουν για τη μοναδικότητά τους.

Μικρά μονοπάτια, γραφικά δρομάκια, μικρά ξωκλήσια συνθέτουν το σκηνικό και όλα αυτά υπό τη σκιά των «Ιερών Βράχων». Το χωριό μάλιστα έχει ανακηρυχθεί μαζί με το σύνολο της περιοχής των Μετεώρων Μνημείο της Φύσης και Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO και αποτελεί δημοφιλές σημείο – ορμητήριο για τους επισκέπτες που φτάνουν εκεί.

Πως θα φθάσετε στο Καστράκι

Η Καλαμπάκα απέχει από την Αθήνα 330 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 225 χλμ. Επιπλέον να αναφέρουμε πως το τμήμα Ε65 διευκολύνει αφάνταστα τις μετακινήσεις όσων έρχονται από την Αθήνα, καθώς οι περισσότερες στροφές του Δομοκού παρακάμπτονται.

Φτάνοντας στα Τρίκαλα, εκεί που τελειώνει ο Ε65, ακολουθήστε με προσοχή τη σήμανση γιατί μπορεί να μπερδευτείτε μέχρι να μπείτε στην οδό Τρικάλων-Καλαμπάκας.

Το Καστράκι απέχει από τη λίμνη Πλαστήρα 65 χιλιόμετρα, από το Περτούλι 45 χλμ., από την Ελάτη 50 χλμ. και από το Μέτσοβο 60 χλμ.

Αξιοθέατα

Το τοπίο είναι εντυπωσιακό, με χαράδρες, πλατώματα και τις απόκοσμες φιγούρες των “Ιερών βράχων» να ξεπροβάλλουν μέσα από το καταπράσινο τοπίο και να προσπαθούν, θαρρείς θαα αγγίξουν τα ουράνια. Η μυρωδιά της άγριας ρίγανης, της μέντας και των αγριολούλουδων πλημμυρίζει το τοπίο, ενώ οι Ιερές Μονές που ορθώνονται επιβλητικές σε ύψος 400 μ., ακροβατώντας πάνω στους μυτερούς βράχους, αποτελούν σύμβολα της απόλυτης πίστης και αφοσίωσης του ανθρώπου στο Θεό.

Επιβάλλεται η επίσκεψη στον ναό της Παναγίας της Δούπιανης, με τη σκήτη Δούπιανης, που αποτέλεσε κέντρο λατρείας των πρώτων ασκητών [11ου-12ου αι.]. Επίσης, αξιόλογες στάσεις είναι η Δρακοσπηλιά [βάθους 100 μ.], η Αγιά και τα ερείπια του αρχαίου κάστρου, το ασκηταριό του Αγ. Νικολάου Μπάντοβα ή Κοφινά που είναι λαξευμένο μέσα στο σπήλαιο του βράχου και η χαράδρα που χωρίζει το Καστράκι από την Καλαμπάκα, στην πλατεία Μεσοχώρι και το παλιό χωριό.

Μη χάσετε επίσης την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα Μουσεία ψηφιακής Απεικόνισης & Γεωλογίας. Με δωρεάν πρόσβαση για το κοινό τα δύο αυτά μουσεία θα σας ταξιδέψουν στην ιστορία των Μετεώρων μέσα από 3D ταινίες, πετρώματα και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Το μουσείο Γεωλογίας βρίσκεται στο Καστράκι, ενώ το μουσείο ψηφιακής απεικόνισης στην έξοδο της Καλαμπάκας (προς Καστράκι).

Αποτελεί επίσης αγαπημένο προορισμό των αναρριχητών που είναι εντυπωσιασμένοι από τους βράχους στην περιοχή.

Ολόκληρο το άρθρο δείτε το εδω:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.