Κανονικά θα πληρώνονται τα επιδόματα του ΟΑΕΔ

«Ας μην δραματοποιούμε την κατάσταση. Δεν υπάρχει ζήτημα να μην πληρωθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ». Αυτή τη δήλωση έκανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφορικά με το θέμα των επιδομάτων στους ανέργους και το ζήτημα που δημιουργήθηκε

0 349

«Ας μην δραματοποιούμε την κατάσταση. Δεν υπάρχει ζήτημα να μην πληρωθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ». Αυτή τη δήλωση έκανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφορικά με το θέμα των επιδομάτων στους ανέργους και το ζήτημα που δημιουργήθηκε «Ας μην δραματοποιούμε την κατάσταση. Δεν υπάρχει ζήτημα να μην πληρωθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ». Αυτή τη δήλωση έκανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφορικά με το θέμα των επιδομάτων στους ανέργους και το ζήτημα που δημιουργήθηκε μετά την χθεσινή παρέμβαση Λοβέρδου, ο οποίος υποστήριξε ότι από την Πέμπτη ο Οργανισμός δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους ανέργους. «Θα πληρωθούν κανονικά» δήλωσε ο κ.Παπακωνσταντίνου κλείνοντας έτσι τη συζήτηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, νωρίτερα σήμερα, στελέχη του ΟΑΕΔ διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταβληθεί το επίδομα ανεργίας, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, ότι ο Οργανισμός από την Πέμπτη θα αδυνατεί να πληρώσει τα επιδόματα.

Η ταμειακή κατάσταση χαρακτηρίζεται ως η κρισιμότερη των τελευταίων 50 χρόνων, ωστόσο, ο Οργανισμός θα καλύψει τις υποχρεώσεις του προς τους ανέργους.

Τις δηλώσεις του υπουργού αμφισβήτησε ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ Γιώργος Βερναρδάκης.

Έκανε λόγο για κρίση πανικού, εξηγώντας ότι το ΙΚΑ χρωστάει στον Οργανισμό 6 δισεκατομμύρια ευρώ, υπάρχουν υπόλοιπα 300 εκατομμυρίων από το Γ’ πλαίσιο στήριξης και 360 εκατομμύρια για το πρόγραμμα της Ολυμπιακής.

Για ασκήσεις υποκρισίας και τρομοκρατίας των εργαζομένων κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Ο υπουργός Εργασίας αντιγράφει το προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ. αλλά και τις αντικοινωνικές κατευθύνσεις της ηγετικής νεοφιλελεύθερης ελίτ της Ε.Ε. επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η Καθημερινή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr