Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών στην διαμαρτυρία της 8ης Ιούνη στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων- μέλος της ΟΓΕ, συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους στον τομέα τα υγείας που κατεβαίνουν σε Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη 8 Ιούνη.

0 225

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων- μέλος της ΟΓΕ, συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους στον τομέα τα υγείας που κατεβαίνουν σε Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη 8 Ιούνη.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων- μέλος της ΟΓΕ, συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους στον τομέα τα υγείας που κατεβαίνουν σε Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη 8 Ιούνη.

Συμμετέχει στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία, μαζί με τα Συνταξιουχικά Σωματεία του Νομού μας, την Τετάρτη 8 Ιούνη στις 10 το πρωί στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Ο Σύλλογός μας απευθύνεται στις γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, συνταξιούχες, στις νέες γυναίκες, αλλά και πιο ειδικά στις εργαζόμενες στην Υγεία, την Πρόνοια και την εκπαίδευση, καλούμε κάθε γυναίκα, κάθε μητέρα της λαϊκής οικογένειας να μην αποδεχτεί αυτή τη νέα επίθεση και να ξεσηκωθεί.

Η οργή μας για την άθλια κατάσταση της Υγείας, Πρόνοιας, Φαρμάκου για το λαό είναι ανάγκη να μετατραπεί σε συνειδητή οργάνωση και αγωνιστική διεκδίκηση. Σε πάλη απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Παρ’ ότι τα προβλήματα υγείας του λαού έχουν οξυνθεί…

Παρ’ ότι οι ανάγκες του οργανισμού μας, λόγω του ρόλου της γυναίκας στην αναπαραγωγική διαδικασία, είναι αυξημένες…

… η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, προχωράει με γρήγορους ρυθμούς στη φτωχοποίηση του λαού, στο τσάκισμα της Υγείας, της Πρόνοιας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), της επείγουσας βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των υγειονομικών και προνοιακών μονάδων συνεχίζονται.

Επανειλημμένα ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων ανάδειξε την υπολειτουργία στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Νομό μας, στα Κέντρα Υγείας, στο ΠΕΔΥ, καθώς επίσης και του Γεν. Νοσοκομείου με κλινικές που υπολειτουργούν, με ελλείψεις Γιατρών, υπολειτουργία των Γυναικολογικών εξετάσεων όπως: ΤΕΣΤ ΠΑΠ, Μαστογραφίας, προγεννητικού ελέγχου κ.άλ., καθώς και της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου, οι εμβολιασμοί κ.άλ.

Οι κενές οργανικές θέσεις Παιδιάτρων – Γυναικολόγων- Νοσηλευτών, παραμένουν κενές τόσο στο Νοσοκομείο αλλά και στα Κ.Υ.- το ΠΕΔΥ.
Παραμένει κλειστό το τμήμα Μονάδας Νεογνών – Θερμοκοιτίδων στο Νοσοκομείο μας!!

Η έλλειψη γυναικολόγων και παιδιάτρων είναι επικίνδυνη για όλο το νομό μας !!!

Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού πληρώνουν το 60% του κόστους των θεραπειών, ενώ πριν 3 χρόνια καλύπτονταν 100%. Το Τμήμα Μαστογράφου στο Νοσοκομείο μας δεν δέχεται άλλα Ραντεβού για Μαστογραφία ως το τέλος του 2016, λόγο έλλειψης Ακτινολόγων- Χειριστών Ακτινολόγων.

Κινδυνεύουν να κλείσουν κι άλλες κλινικές, εξειδικευμένα τμήματα, να μην γίνονται εργαστηριακές – διαγνωστικές εξετάσεις.

Η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας συνεχίζεται….

Η γυναίκα υποχρεώνεται να πληρώσει πανάκριβα στον ιδιωτικό τομέα αναγκαίες διαγνωστικές, προληπτικές εξετάσεις, τον προγεννητικό έλεγχο, για τη διαδικασία της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Οι εργαζόμενοι/ες στο χώρο της υγείας, όχι μόνο δεν φταίνε για την άθλια αυτή κατάσταση, για την ταλαιπωρία των ασθενών.

Κυριολεκτικά υποφέρουν, εξαντλούνται και οι ίδιοι κάτω από την εντατικοποίηση της δουλειάς και την υποβάθμιση των υπηρεσιών, χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Η κατάσταση οξύνεται με την απόλυση των εργαζομένων στην Υγεία με τα 5μηνα προγράμματα από τα μέσα Μάη (τους χρωστάνε και δεδουλευμένα).

Η έλλειψη καθαριστριών, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι εναλλαγές σε θέσεις εργασίας με τις ατομικές συμβάσεις και ΟΧΙ με σταθερή δουλειά, θα είναι το νέο «εργασιακό –μαύρο-μοντέλο¨ της κυβέρνησης «της Αριστεράς».

Οι εξελίξεις αυτές έχουν τη σφραγίδα των κατευθύνσεων ΕΕ και κυβερνήσεων.
Η Υγεία, το Φάρμακο αποτελεί προνομιακό πεδίο αύξησης των κερδών για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Με το 3ο Μνημόνιο πάγωσε η ανεπαρκής κρατική χρηματοδότηση μέχρι το 2018.

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις της κυβέρνησης που επικαλείται τις «δημοσιονομικές αντοχές», το «κόστος» για αυτή την άθλια κατάσταση.

Δεν πέφτουμε στην παγίδα της περιβόητης ανάπτυξης που δήθεν θα φέρει βελτιώσεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτές οι κατευθύνσεις ψηφίστηκαν πολλά χρόνια πριν την κρίση.

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες και οι οικογένειές μας, οι υγειονομικοί δεν μπορούν να περιμένουν. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργία των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας- Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ.

Ο Σύλλογος Γυναικών καλούμε τις Γυναίκες στο νομό, να δυναμώσουμε την φωνή αντίστασης, τον αγώνα μας, να παλέψουμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Διεκδικούμε:

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
• Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων των ΠΕΔΥ-Κ.Υ.
• Καμιά συγχώνευση κλινικής στο Νοσοκομείο μας με Νοσοκομεία άλλων Νομών.
• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλες και όλους, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και των πληρωμών των ασθενών.
• Δωρεάν ΟΛΩΝ των εξετάσεων, Προγεννητικό έλεγχο σε όλες τις Γυναίκες, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένη ή άνεργη ή αν έχει οποιαδήποτε ασφάλιση!
• Οργάνωση τμημάτων σε όλα τα Κ.Υ. – το ΠΕΔΥ στο Νομό μας με Ιατρικό-Νοσηλευτικό προσωπικό που να γίνονται ΤΕΣΤ-ΠΑΠ, Γυναικολογικές εξετάσεις- εμβολιασμοί σε όλα τα παιδιά-παρακολούθηση προγεννητικού ελέγχου.
• Να συνεχιστούν τα ραντεβού για εκτέλεση ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ στο Νοσοκομείο Τρικάλων, με πρόσληψη του Ιατρικού προσωπικού που χρειάζεται για να λειτουργεί ο Μαστογράφος.
• Μαζικοί διορισμοί τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην Υγεία του Νομού μας, το Νοσοκομείο – Κ.Υ. με Γιατρούς, Νοσηλευτές, εργαζόμενους άλλων Ειδικοτήτων(Παραϊατρικό, Καθαρίστριες, Τεχνικούς) με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.