Καλαμπάκα: Υποψήφια για την πραγματοποίηση της 36ης Πανελλήνιας Συγκέντρωσης Μοτοσικλετιστών της ΜΟ.ΤΟ.Ε η Καλαμπάκα

Υποψήφια για την πραγματοποίηση της 36ης Πανελλήνιας Συγκέντρωσης Μοτοσικλετιστών φαίνεται να είναι η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας.

0 152

Υποψήφια για την πραγματοποίηση της 36ης Πανελλήνιας Συγκέντρωσης Μοτοσικλετιστών φαίνεται να είναι η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας.

Υποψήφια για την πραγματοποίηση της 36ης Πανελλήνιας Συγκέντρωσης Μοτοσικλετιστών φαίνεται να είναι η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας.

Με πρωτοβουλία της τοπικής Λέσχης ΜΟ.ΛΕ.Κ – μετά από συνεννόηση με την ΜΟ.ΤΟ.Ε – οργανωθήκαν την Παρασκευή 10 Μαρτίου μια σειρά από επαφές με τους τοπικούς φορείς.

Σε αυτήν την προσπάθεια αρωγός στάθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Ιωάννης Μπουτίνας, ο όποιος και έφερε σε επαφή την αντιπροσωπεία της ΜΟΤ.Ο.Ε με επικεφαλή τον Υπεύθυνο εκδηλώσεων Θεόδωρο Δημητριάδη και τον Πρόεδρο της ΜΟ.ΛΕ.Κ Σταύρο Μακρή με τον Διευθυντή της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Γιώργο Καρανάσιο.

Ακολούθησε στην Καλαμπάκα συνάντηση με τον Δήμαρχο Χρηστό Σινάνη παρουσία και όλων των Αντιδημάρχων και τέλος ο κύκλος των συναντήσεων έκλεισε με τον Σύλλογο Ξενοδόχων νομού Τρικάλων και τον εκπρόσωπο τους Γκόγκο Γεώργιο. Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε άριστο κλίμα και φάνηκε ότι υπάρχει θέληση για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης αυτής.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι η επιλογή της Καλαμπάκας έχει προταθεί από το σύνολο των μελών – λεσχών της ΜΟΤ.Ο.Ε σαν τόπος διοργάνωσης της Πανελληνιάς Συγκέντρωσης Μοτοσικλέτας αφού είναι από τις ιδανικότερες επιλογές λόγω της γεωγραφικής της θέσης, στο κέντρο της Ελλάδας , της ύπαρξης πολλών καταλυμάτων αλλά και της φυσικής ομορφιάς των Μετεώρων και της γύρω περιοχής.

Επίσης η τοπική μοτοσικλετιστική λέσχη ΜΟ.ΛΕ.Κ έχοντας μεγάλη εμπειρία σε διοργανώσεις όχι μονό πανελληνίας αλλά και παγκόσμιας εμβελείας, θεωρείται από την ΜΟΤ.Ο.Ε ο ιδανικότερος υποστηρικτής για την συνδιοργάνωση της Πανελληνιάς Συγκέντρωσης Μοτοσικλέτας.

Η τελική απόφαση για την οριστικοποίηση της περιοχής που θα φιλοξενήσει την Πανελληνιά Συγκέντρωση Μοτοσικλέτας αναμένεται τις προσέχεις ημέρες.

Ποια είναι η ΜΟ.ΤΟ.Ε και τη σημαίνει Πανελληνιά Συγκέντρωση Μοτοσικλέτας;

Όπως είναι γνωστό η ΜΟ.ΤΟ.Ε (Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος) , είναι η μόνη Πανελλήνια Ομοσπονδία στη χωρά μας που δραστηριοποιείται στον χώρο της μοτοσικλέτας και αριθμεί πάνω από 80 ενεργές λέσχες – μέλη σε όλη την Ελλάδα μια εκ των οποίων είναι και η ΜΟ.ΛΕ.Κ.

Οι αρμοδιότητες της αφορούν συνδικαλιστικές, εκπαιδευτικές, αγωνιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Η μεγαλύτερη εξ αυτών των δραστηριοτήτων είναι η Πανελληνιά Συγκέντρωση Μοτοσικλέτας ( εφεξής Π.Σ.Μ), που διοργανώνεται κάθε χρόνο ,σε διαφορετικό μέρος της Ελλάδας το 4-Ήμερο του Αγίου Πνεύματος. Κατά την διάρκεια της προσέρχονται χιλιάδες μοτοσικλετιστές ,όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, σε οργανωμένο Κάμπινγκ που ορίζεται σαν τόπος πραγματοποίησης της Π.Σ.Μ.
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε ενδεικτικά να σας γνωρίσουμε ότι:

– Στην Π.Σ.Μ στην Θάσο υπηρχε προσέλευση περίπου 6.000 μοτοσικλετών.
– Στην Π.Σ.Μ στον Άγιο Κωνσταντίνο υπηρχε προσέλευση περίπου 4.500 μοτοσικλετών.

Λόγω όμως του όγκου των μοτοσικλετιστών που προσέρχονται, τα ξενοδοχεία , τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και γενικά τα καταλύματα της περιοχής αυτής γεμίζουν ασφυκτικά. Είναι ευνόητο λοιπόν ότι οι οικονομικές απολαβές των επιχειρηματιών και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή – Super Market , Ταβέρνες, Εστιατόρια, Βενζινάδικα, Καφέ-μπαρ, Κλαμπ κ.α – να είναι παρά πολύ μεγάλες .Τα έσοδα για την τοπική αγορά στις τελευταίες Π.Σ.Μ υπολογίζεται ότι ξεπερνάνε το 1.000.000 € για όλο το τετραήμερο , στο σύνολο τους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.