Καλαμπάκα – Δραστηριότητες για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας την ερχόμενη Παρασκευή

H 6η Μαρτίου κάθε έτους έχει θεσμοθετηθεί από την Μόνιμη Επιτροπή Λογοθεραπευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CPLOL) ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας.

0 373

H 6η Μαρτίου κάθε έτους έχει θεσμοθετηθεί από την Μόνιμη Επιτροπή Λογοθεραπευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CPLOL) ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας. H 6η Μαρτίου κάθε έτους έχει θεσμοθετηθεί από την Μόνιμη Επιτροπή Λογοθεραπευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CPLOL) ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας.

Στόχος είναι η επικοινωνία και η ενημέρωση του κοινού από τους Λογοθεραπευτές, τόσο για την φύση των διαταραχών του λόγου και της επικοινωνίας, όσο και για τα δικαιώματα που τυγχάνουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επικοινωνία και την καθημερινότητά τους.

Την ημέρα αυτή στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, ομιλίες και δραστηριότητες προς ενημέρωση του κοινού ώστε να τονιστεί όχι μόνο ο ρόλος του λογοθεραπευτή αλλά και η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης στην κατάρτιση ενός αξιόπιστου λογοθεραπευτικού πλάνου αποκατάστασης. Ειδικότερα, η Λογοθεραπεία ως επιστήμη παρέχει στην ελληνική κοινωνία επιστήμονες καταρτισμένους οι οποίοι ασχολούνται με ένα ευρύ φάσμα διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης.

Σκοπός των Λογοθεραπευτών είναι η πρόληψη, διάγνωση και αποκατάσταση των διαταραχών επικοινωνίας (λεκτικής και μη), ομιλίας, φωνής, μάσησης, κατάποσης αλλά και της παθολογίας λόγου/ομλίας (διαταραχές άρθρωσης, διαταραχές ρυθμού ομιλίας, διαταραχές προφορικής επικοινωνίας, διαταραχές φωνής, δυσκολίες κατανόησης του λόγου, μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία κ.α.) και η έρευνα σε ακαδημαϊκό ή κλινικό περιβάλλον.

O Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας στις 6 Μαρτίου 2012, διοργανώνει ημερίδες ενημέρωσης εκπαιδευτικών, επαγγελματιών της υγείας, γονέων και φροντιστών ατόμων με προβλήματα λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης, καθώς και του ευρύτερου κοινού.

Ειδικότερα στην Καλαμπάκα, την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 θα πραγματοποιηθούν, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμπάκας και του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογοθεραπευτών Λογοπαθολόγων Ελλάδας (ΣΕΛΛΕ), οι παρακάτω δραστηριότητες:

8.30 π. μ. – 2.30 μ. μ. στην πλατεία Δημαρχείου είναι προγραμματισμένη ενημέρωση κοινού με φυλλάδια από λογοθεραπεύτριες του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογοθεραπευτών Λογοπαθολόγων Ελλάδας (ΣΕΛΛΕ), οι οποίες θα είναι στη διάθεση του κοινού να απαντήσουν σε απορίες και να ενημερώσουν τους συμπολίτες μας σχετικά με τις διαταραχές λόγου και ομιλίας.

8 μ. μ. στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Λογοθεραπεία στην παιδική ηλικία : Πρόληψη και Αποκατάσταση» από τη λογοθεραπεύτρια κα Παναγιωτίδη Σοφία. Την εκδήλωση προλογίζει η λογοθεραπεύτρια της πόλης μας κα Καραθανάση Μαρίνα, μέλος του ΣΕΛΛΕ. Μετά το πέρας της παρουσίασης, θα απαντηθούν ερωτήματα – απορίες του κοινού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr