Καλαμπάκα: Συγκέντρωση για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα για τις διαδηλώσεις

0 570

Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Καλαμπάκας έγινε το απόγευμα της Πέμπτης συγκεντρωση από φορείς, για το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις.

Το παρών έδωσαν μέλη από τους ΕΒΕ Καλαμπάκας, την Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας και Επιτροπή Αγώνα Καλαμπάκας.

Το κάλεσμα από τους ΕΒΕ είχε ως εξής:

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα για τις διαδηλώσεις!

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που τη στηρίζουν  προσπαθούν για άλλη μια φορά να βάλουν στο χέρι την μορφή και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων που αποφασίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, συνολικά ο λαός.

Παίρνουν νέα μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος μπροστά στην βαθιά ύφεση που σκιάζει τις ζωές μας. Ετοιμάζουν, νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, νέα επίθεση σε όσα λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει. Θέλουν «σιγή νεκροταφείου», τον  λαό φοβισμένο, να δέχεται παθητικά το ένα χτύπημα μετά το άλλο.

Το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει ότι

  • Την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο και τις δίνει υπερεξουσίες. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα ερμηνείας του νόμου. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.
  • Χώροι συγκέντρωσης δε μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία.
  • Το νομοσχέδιο «επιτρέπει» συγκεντρώσεις μόνο για γεγονότα “κοινωνικής σημασίας”, προϋπόθεση που μπορεί να ερμηνεύεται κατά το δοκούν.
  • Το νομοσχέδιο επιβάλει κριτήρια στο περιεχόμενο, στο “σκοπό” ακόμα και στον αριθμό των συμμετεχόντων της συγκέντρωσης…  αν η αρμόδια αρχή δεν εγκρίνει κάτι από τα παραπάνω μπορεί να απαγορεύει την πραγματοποίηση της ακόμη και στο παραπέντε

 

  • Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση.

Προσβάλουν την νοημοσύνη κάθε μικρού επαγγελματία και εμπόρου που βλέπει κάθε χρονιά να είναι πιο δύσκολη από την προηγουμένη. Αλήθεια για την αναδουλειά τα χρέη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες επαγγελματίες, σε όλη την  Ελλάδα φταίνε οι διαδηλώσεις; Ποιον κοροϊδεύουν;

Κλειστά μαγαζιά, συναντάμε σε κάθε δρόμο, μεγάλο ή μικρό, ειδικά εκεί που δεν υπάρχουν πορείες και διαδηλώσεις που τάχα χτυπούν την αγορά.

Έχουμε πείρα, λουκέτο στα μαγαζιά βάζει η πολιτική της κυβέρνησης και τις ΕΕ που μας πνίγει με φόρους, δημοτικά τέλη, χαράτσια και κατασχέσεις. Αυτές είναι οι αιτίες που μας αναγκάζουν να βγούμε στον δρόμο, για αυτά η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε βήμα πίσω, ενώ την ίδια στιγμή μπουκώνει χρήμα τους μονοπωλιακούς ομίλους!

Το μπλοκάρισμα στην πράξη αυτού του νομοσχέδιου  και της αντιλαϊκής πολιτικής που το συνοδεύει, αφορά κάθε αυτοαπασχολούμενο, μικρό έμπορο, βιοτέχνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν ποινικοποιήσει τις κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών που θα έρθουν μαζικά το επόμενο διάστημα.

Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους τνα πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 9 Ιούλη στις 8μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καλαμπάκας.

 

Οι προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό. Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.