Καιρός Καλαμπάκας – Πόσο κοντά είναι η χιονόπτωση; – Ανάλυση επομένων ημερών

0 4.402

Καθώς βαδίζουμε προς το τέλος του  Γενάρη  ο καιρός αποφάσισε  να  ενεργοποιηθεί σημαντικά ,ώστε να ασχοληθούμε λίγο μαζί του .

Όπως περιέγραψα την κατάσταση σε προηγούμενο άρθρο στης 12 Ιανουαρίου ,

https://www.kalabakacity.gr/ektimisi-tou-kairou-gia-tin-kalabaka-i-epistrofi-tou-cheimona/?fbclid=IwAR1pyJw_Wsh8Ik0cloFxlTsDhxWmVRxxMnpTukbNDvGhXGeba1rJymiFLUE

 

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΖΙΛΗΝΑΣ

 

Περιμένουμε χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα αυτό το διάστημα .

Τελικά όπως όλα δείχνουν αύριο το πρωί το χιόνι θα κατέβει μέχρι και τα 300 μέτρα με πολύ καλή χιονόστρωση από τα 500 μέτρα και πάνω , ενώ αν έχουμε μεγάλη ένταση των φαινομένων είναι πιθανόν χιόνι να δούμε και μέσα στην πόλη της Καλαμπάκας. 

Όλα ανοιχτά λοιπόν για την αυριανή ημέρα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.  Πάντως τα ορεινά μας ήδη  από  σήμερα Τετάρτη  και κυρίως από τα απόγευμα θα δούνε πολλά εκατοστά φρέσκου χιονιού.

Τώρα για αύριο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι και μετά και την Παρασκευή θα επικεντρώνονται κυρίως στις ορεινές περιοχές . Σάββατο και Κυριακή 28-29 Ιανουαρίου ο καιρός θα είναι καλύτερος με εξασθενημένους  ανέμους και σχετικά λίγο κρύο για την εποχή. Δεν θα λείψουν κάποια ασθενή ως μέτριας έντασης  φαινόμενα στης ορεινές περιοχές. Δευτέρα σχετική βελτίωση αλλά με πτώση της θερμοκρασίας .

Και τώρα πάμε στις 31 Ιανουαρίου με 1 Φεβρουαρίου , που όλα δείχνουν πως πάμε για κακοκαιρία αυτήν την φορά με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονόπτωση και μέσα στην πόλη της Καλαμπάκας στης 1 Φεβρουαρίου!

Αιτία όπως βλέπουμε στο Ευρωπαϊκό μοντέλου καιρού ,χαμηλό που θα μας έρθει από την νότια Ιταλία και θα κινηθεί ανατολικά ΝΑ προς την περιοχή μας και θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας  με τον συνδυασμό του με της υψηλές πιέσεις στην Βαλκανική.

Χάρτης Ευρωπαϊκού

Κάτι τέτοιο πάει να μας δείξει και το Αγγλικό μοντέλου καιρού με τον παρακάτω χάρτη επιφανείας:

Επειδή ο Αντικυκλώνας βρίσκεται αρκετά μακριά μας πιστεύω πως δεν θα σπρώξει τόσο γρήγορα τις χαμηλές πιέσεις της Μεσογείου προς την Τουρκία  , αφήνοντας έτσι αρκετό χώρο για την δημιουργία ενός  ακόμη χαμηλού στα δυτικά μας που αυτήν την φορά θα φέρει τα χιόνια ακόμη και μέσα στην πόλη μας .

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.