Ηλίας Βλαχογιάννης: Βαρύτατο πλήγμα στις διμερείς σχέσεις, το τραγικό συμβάν στο Αργυροκαστρο.

0 820

Το θλιβερό περιστατικό της δολοφονίας του Έλληνα Ομογενή από τις επίλεκτες δυνάμεις της Αλβανικής Κυβέρνησης στο Αργυροκαστρο,, ανήμερα της εθνικής επετείου του ιστορικού ΟΧΙ, λύπησε βαθύτατα τον Ελληνικό λαό και επέφερε βαρύτατο τραύμα στις Ελληνοαλβανικες σχέσεις.

Το τραύμα αυτό έγινε βαθύτερο, ύστερα από τις αψυχολόγητες και ακατανόητες δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ραμα, που μίλησε για τρελλο – εξτρεμιστη και αναγκαία δράση της Αστυνομίας του….

Ας υποθέσουμε ότι επρόκειτο για “εξτρεμιστη” και “ψυχικά φορτισμένο” , αν και από τα μέχρι τώρα ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΔΕΝ προκύπτει κάτι τέτοιο , σε ποιο μέρος του κόσμου, επιφυλάσσουν τέτοια μεταχείριση;

Καθήκον μιας “νομω κρατουσης πολιτείας”, είναι η σύλληψη του οποιου παρανομουντος και η παραπομπή του στον φυσικό του δικαστή και όχι “η εν ΨΥΧΡΏ εκτέλεση του”…..

Το θεσμικό έλλειμμα της Αλβανικής Δημοκρατίας, είναι πλέον εμφανές…. Απαιτούνται έμπρακτες αποδείξεις λειτουργίας του Κράτους Δικαίου, με αντικειμενική ανεξάρτητη έρευνα των ιδιαίτερων συνθηκών του ατυχούς συμβάντος και παραπομπή σε δίκη των ηθικών και πραγματικών αυτουργών της αποτρόπαιης πράξης.

Ιδιαίτερα εμάς τους Τρικαλινους , η συμπεριφορά του Πρωθυπουργού Έντι Ραμα μας λυπεί βαθύτατα, γιατί τον φιλοξενήσαμε στην πόλη μας σα δήμαρχο Τιράνων και του παρείχαμε όλες τις διευκολύνσεις με τους εδώ ομοεθνείς του….

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης, πρ. Νομάρχης και βουλευτής Τρικάλων, Συντονιστής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr