Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Σιαμάδων – Πρώην αξιωματικός του ελληνικού στρατού ο νέος Ηγούμενος

0 2.428

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και μοναστικής σεμνότητας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Καθολικό της ιεράς μονής αγίου Νικολάου Σιαμάδων στην Καστανιά Καλαμπάκας η ενθρόνιση του πρώτου Καθηγουμένου της μονής, αρχιμανδρίτου Μακάριου Ιακωβάκη.

Προηγήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σταγών κ. Θεοκλήτου, ενώ παρέστη και ο μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος. Στην συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία της ενθρόνισης, κατά την οποία ο κ. Θεόκλητος παρέδωσε στον νέο ηγούμενο τον ηγουμενικό σταυρό, την ηγουμενική ράβδο και τον ηγουμενικό μανδύα.

Ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, αφού διαβεβαίωσε τον νέο ηγούμενο ότι πάντα θα βρίσκεται δίπλα του σε ό,τι κι αν χρειαστεί, του ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Από την πλευρά του ο π. Μακάριος κατά τον ενθρονιστήριο λόγο του, αφού ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Σταγών για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία που τον οδήγησε στον μοναχικό βίο.

Να αναφερθεί ότι με την ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου η μονή του αγίου Νικολάου Σιαμάδων, που χρονολογείται από το 1807, καθίσταται πλέον αυτόνομη και ανεξάρτητη, καθότι μέχρι πρότινος αποτελούσε μετόχι της μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο αρχιμανδρίτης Μακάριος Ιακωβάκης ήταν αξιωματικός του ελληνικού στρατού που έφτασε έως τον βαθμό του Ταγματάρχη. Η αγάπη του όμως για την εκκλησία και τον μοναχικό βίο τον οδήγησε στην ιεροσύνη.

Στο τέλος, ο νέος Ηγούμενος δέχθηκε τις ευχές του κλήρου και του λαού που κατέκλυσε την ιερά μονή για να παρακολουθήσει από κοντά το χαρμόσυνο αυτό γεγονός και όλοι μαζί αναφώνησαν το «Άξιος».

orthodoxia.info

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr