Η ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου Καλαμπάκας Λεωνίδα Κεραμίδα στην παρουσίαση των ονομάτων του συνδυασμού

Παρουσία αρκετού κόσμου έγινε απόψε στο καφενείο “τζέλιας” στην Καλαμπάκα

0 87

Παρουσία αρκετού κόσμου έγινε απόψε στο καφενείο “τζέλιας” στην Καλαμπάκα

Παρουσία αρκετού κόσμου έγινε απόψε στο καφενείο “τζέλιας” στην Καλαμπάκα , η παρουσίαση του Συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση του Υποψηφίου Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Λεωνίδα Κεραμίδα που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του κ. Αποστόλου Χρήστου και στην συνέχεια ο κ. Ρίζος Μαρούδας σε σύντομη ομιλία του ανέφερε τις θέσεις του ΚΚΕ επάνω σε σοβαρά ζητήματα.

Χαιρετισμό απηύθυνε σε όλους η κα Βάσω Μπακάση υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων και στην συνέχεια ο κ. Λεωνίδας Κεραμίδαςς είπε τα εξής κατά την ομιλία του:

Φίλες και φίλοι συντρόφισσες και σύντροφοι, σας καλωσορίζουμε στην αποψινή μας εκδήλωση όπου θα παρουσιάσουμε τις βασικές αρχές της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ κ ένα τμήμα του ψηφοδελτίου μας.
Κατ’ αρχάς θέλουμε να επαναφέρετε στη μνήμη σας όσα λέγαμε για τον Καλλικράτη, που αποτελεί εξέλιξη του Καποδίστρια και αποτελούν εργαλείο προώθησης και εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής στην τοπική διοίκηση.

Όλη αυτή η πολιτική εκπορεύεται από την Ε.Ε , την κεντρική κυβέρνηση και φτάνει μέχρι τους Δήμους που στόχο έχει , σαν αναπόσπαστο όργανο του αστικού κράτους και σε τοπικό επίπεδο, την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις των εργαζομένων , την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών.

Σ’ αυτό το πλαίσιο συμφωνούν όλες οι παρατάξεις εκτός της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Η ζωή και η καθημερινότητα του λαού, κατά συνέπεια δεν επηρεάζεται μόνο από την κεντρική εξουσία , αλλά και από τις αποφάσεις των Δήμων.

Οι οικονομικοί προϋπολογισμοί και του Δήμου Καλαμπάκας συνδέθηκαν με τη δημοσιονομική πειθαρχία και τη συνεχή μείωση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παρά τη δυσανασχέτηση για τις κρατικές χρηματοδοτήσεις, όλες αυτές οι παρατάξεις στήριξαν την κυρίαρχη πολιτική, με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για αναγκαίο κακό.

Συμφωνούν δηλαδή, με την οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων, που σημαίνει, εξαφάνιση των κρατικών κονδυλίων και κατά συνέπεια κάλυψη αυτού του οικονομικού κενού, μέσω ανταποδοτικών τελών, φόρων και προστίμων.

Η λογική αυτή οδηγεί στην αναζήτηση συνεργασιών με επιχειρηματίες, που θα αναλάβουν τομείς από τους Δήμους , φυσικά με το αζημίωτο.

Δηλαδή κατάργηση υπηρεσιών, απολύσεις, μεγαλύτερο κόστος για τους εργαζομένους, ξεπούλημα επιχειρήσεων…

Και στο Δήμο μας, η σημερινή Δημοτική Αρχή, ήδη δρομολογείται προς αυτή την κατεύθυνση, την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, με εξαίρεση Καλαμπάκα και Βασιλική.

Έπεται η συνέχεια και η πλήρης εναρμόνιση με την κεντρική πολιτική.
Δεν πρόβαλε καμιά αντίσταση, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων, στην περικοπή των κεντρικών αυτοτελοτν πόρων (ΚΑΠ) από τον κρατικό προϋπολογισμό, που αδικαιολόγητα παρακρατούν όλες οι κυβερνήσεις για πάνω από 20 χρόνια (10 δις). Με τα λεφτά της δικής μας φορολογίας κάνουν οι κυβερνήσεις πολιτική και τώρα μας καλούν να ξαναπληρώσουμε.

Αυτή η πολιτική είναι που οδήγησε στον περιορισμό του προσωπικού, απολύοντας συμβασιούχους γιατί δήθεν ήταν πλεονάζουσες.

Αυτή η μείωση του προσωπικού είχε σαν αποτέλεσμα προβλήματα στο χώρο της καθαριότητας και γενικότερα στην παροχή υπηρεσιών.

Την ίδια ώρα υιοθέτησαν τα περιβόητα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (5μηνα- 2μηνα)με εργαζομένους των 400 και 500 ευρώ (μισθοί πείνας) τσαλαπατώντας τη σταθερή και μόνιμη δουλειά , εφαρμόζοντας ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στην κατεδάφιση και ανατροπή των εργασιακοί σχέσεων, όλες οι παρατάξεις συμφωνούν εκτός από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Μάλιστα οι δήμαρχοι που υποστηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν εξετάσεις, στην εφαρμογή των τοπικών συμφώνων απασχόλησης(ΤΣΑ) και των ΣΤΕΙΤΖ . Έφτασαν δε στο σημείο να κοροϊδεύουν τους απολυμένους εργαζομένους ότι θα δικαιωθούν μέσω του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Η προσπάθεια που έγινε από την δημοτική αρχή ,να περάσουν στο Δήμο κάποια δημόσια κτίρια, όπως το ΞΕΝΙΑ-το κτίριο του ΟΣΕ δεν αξιοποιούνται επειδή δεν υπάρχει κρατική χρηματοδότηση και πολύ φοβόμαστε ότι θα καταλήξουν σε χέρια ιδιωτών.

Ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αυτοδιοίκηση έχασε το λαϊκό της χαρακτήρα τα χρονιά του μνημονίου και των νεοφιλελευθέρων πολιτικών δεν αληθεύει και προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά.

Οι αλλαγές στην αυτοδιοίκηση είναι επιταγές της EE που στηρίζουν όλα τα κόμματα του Ευρωμονοδρόμου.
Αποκορύφωμα των αντιδραστικών αλλαγών αποτελεί ο Καλλικράτης που υπηρετεί τις ανάγκες της αγοράς και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του αστικού κράτους.

Ιδιαίτερο φαινόμενο και πρωτοφανές για τα εκλογικά πράγματα , είναι η προσπάθεια των άλλων συνδυασμών να παραστήσουν τους ακομμάτιστους και ανεξάρτητους και αυτό γιατί τα κόμματα που τους στηρίζουν έχουν χρεοκοπήσει στην συνείδηση του λαού.

Οι μετακινήσεις υποψηφίων από συνδυασμό σε συνδυασμό χωρίς αρχές και προγράμματα για την εδραίωση της καρέκλας έχουν οδηγήσει στη συγκατοίκηση δήθεν δημοκρατικών ακόμα και με ακροδεξιούς.
Ξεγελιούνται αν νομίζουν ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο τους. Εμείς , ο συνδυασμός της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ούτε ακομμάτιστοι , ούτε ανεξάρτητοι, ούτε αγανακτισμένοι αντιμνημονιακοί είμαστε. Είμαστε ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ και είμαστε ανεξάρτητοι από τα μεγάλα συμφέροντα. Είμαστε πλήρως εξαρτημένοι, από την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων και σε αυτό το δρόμο καλούμε να στρατευθούν εργάτες, αγρότες, άνεργοι, επαγγελματίες, γυναίκες και νεολαία , χωρίς να συμφωνούν σε όλα μαζί μας , για να δώσουμε απάντηση σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική.

Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση και να δρομολογηθούν εξελίξεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η παράταξη μας θα δώσει μάχη να καταργηθεί ο αποκλεισμός των ανέργων από τους παιδικούς σταθμούς.
Σε πρώτη φάση να μην υπάρχουν τροφεία για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, να υπάρξει άμεσα μείωση των τροφείων και σε μια πορεία , να μην πληρώνει κανένας.

Να καταργηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, ειδικά στα σχολεία. Οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο και τα σχολεία όχι.

Να σταματήσουν οι Μ.Κ.Ο. να παίζουν με εκατομμύρια οδηγώντας χιλιάδες άνεργους , μέσα από κρατικές δομές, σε εργασιακές σχέσεις λάστιχο.

Η Καλαμπάκα κατάντησε ένα μεγάλο χωριό. Η κατάργηση του ΙΚΑ , της ΔΟΥ, η υπολειτουργία της ΔΕΗ, η επικείμενη απομάκρυνση της πυροσβεστικής και του Δασαρχείου βάζουν τους δημότες σε περιττά έξοδα και ταλαιπωρία. Οι ευθύνες της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι μεγάλες , γιατί δεν πρόβαλε καμιά ουσιαστική αντίσταση και ο λόγος είναι απλός: συμφωνεί με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές.

Η διαφορά μας είναι, ότι εμείς θα είμαστε μια δημοτική αρχή που θα διεκδικεί , θα οργανώνει κ θα κινητοποιεί τον κόσμο και δεν θα υλοποιεί κατά γράμμα , όσα επιτάσσει η κεντρική κυβέρνηση.

Αυτά είναι υποχρέωση μιας λαϊκής δημοτικής αρχής. Σε αυτές τις συνθήκες λένε ότι : μπορεί να αξιοποιηθεί η ψήφος ώστε να χτυπηθεί η ηττοπάθεια που υπάρχει στον κόσμο. Έχουν τσακίσει το ηθικό του λαού μας, ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Ο λαός πρέπει να σκεφτεί , όχι ποιος διαχειριστής θα αναλάβει να κάνει τον τροχονόμο στη φτώχεια και στη μιζέρια του λαού μας. Ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί και να θυμηθεί τα παραμύθια που του λέγανε , για την EE και τον Καλλικράτη.

Εμείς το λέμε καθαρά, εντός αυτών των τειχών , δεν μπορεί να υπάρχει , φιλολαϊκή πολιτική. Αυτή η κατάσταση αλλάζει μόνο αν πειστεί ο λαός μας, ότι έχει την δύναμη να συγκρουστεί , ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, αξιοποιώντας τον πλούτο αυτής της χώρας . Η λογική που λέει ότι έξω από την Ε. Ε θα μας φάει ο λύκος , είναι η λογική που δεν βλέπει ότι ο λύκος είναι μέσα στο μαντρί. Η Καλαμπάκα αποτελεί πανελλήνιο και παγκόσμιο τουριστικό πόλο. Όμως οι υπάρχουσες υποδομές δεν βοηθούν στην παραμονή των τουριστών στην πόλη και στον Δήμο γενικότερα για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας . Η σκέψη μας είναι να υπάρξει , αντιδημαρχια τουρισμού – πολιτισμού που θα προωθήσει σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, αξιοποιώντας και διάφορα προγράμματα, για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πορεύεται στις εκλογές του Μάη με το κεφάλι ψηλά. Με την παρουσία μας στο Δημοτικό συμβούλιο , σηκώσαμε όλο το βάρος της αποκάλυψης και απόκρουσης της αντιλαϊκής πολιτικής. Αναγνωριζόμαστε ως η πραγματικά λαϊκή αντιπολίτευση στο δήμο.

Όλα αυτά μαζί με τη συμμετοχή μας στους καθημερινούς εργατικούς- λαϊκούς αγώνες μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος, αποτελεί χειροπιαστή εγγύηση της μελλοντικής μας πορείας. Μπορούμε να πούμε πως το πόσο θα δυναμώσει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε τούτες τις εκλογές θα είναι δείκτης χειραφέτησης του λαού και των εργαζομένων.

θα κάνουμε ότι μπορεί για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση, για να δρομολογηθούν εξελίξεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε στο λαό και να αποκαλύπτουμε αυτή την πολιτική και θα παλέψουμε για:
> Πλήρης κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών της περιφέρειας και του δήμου. Αυτή η χρηματοδότηση θα προέλθει από τη φορολόγηση 45% του μεγάλου κεφαλαίου , της εκκλησιαστικής περιουσίας, την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας, την κατάργηση δαπανών για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς και τις στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.Για την πλήρη επιστροφή των παρακρατιθεντων πόρων από τους δήμους (περίπου 10 δις.)
> Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες υποδομές, κτηριακές , κοινωνικές εγκαταστάσεις, που καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακων , αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών. Έργα αντιπλημμυρικής , αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης.
> Την κατάργηση κάθε τοπικής φορολογίας
> Όχι στη συρρίκνωση και κατάργηση δομών και υπηρεσιών (υπηρεσίες, ιατρεία, παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, αθλητισμός, πολιτισμός, κέντρα πρόληψης κ.λ.π.) αλλά διεύρυνσης τους.
> Το Δασαρχείο Καλαμπάκας όχι μονό να παραμείνει Καλαμπάκα αλλά να ενεργοποιηθεί και να λειτουργήσει το εργοστάσιο και τις άλλες δραστηριότητες που έδιναν δουλειά και ζωή στην περιοχή .
> Όχι στις απολύσεις. Μόνιμη και σταθερή εργασία, προσλήψεις προσωπικού για τις διευρυμένες ανάγκες που προκύπτουν.
> Όχι σε αλλαγή χρήσης γης με στόχο να διευκολυνθεί η επιχειρηματική δράση.
> Δραστική μείωση , με στόχο την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

> Κατάργηση της επιχειρηματικής
δραστηριότητας .
> Επείγοντα μετρά ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας πχ. κατάργηση των ανταποδοτικών τελών σε καθαριότητα , φωτισμό , νερό σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού , όπως άνεργοι, χαμηλοσυνταξιουχοι μονογονεικές – πολύτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρία, κλπ., δραστική μείωση τους και στους μικροεπαγγελματίες, με στόχο την κατάργηση τους.

Στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν ξεχωρίσει για την δράση τους στο μαζικός κίνημα, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άνθρωποι του μόχθου που δεν έχουν ίχνος υστεροβουλίας και αλαζονείας.

Σήμερα ανακοινώνουμε τους πρώτους 50 υποψηφίους για το Δημοτικό και τα Τοπικά Συμβούλια.

Τα ονόματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

keramidas IMG 1528

keramidas IMG 1515keramidas IMG 1517keramidas IMG 1518keramidas IMG 1521keramidas IMG 1523keramidas IMG 1529keramidas IMG 1535keramidas IMG 1540keramidas IMG 1550keramidas IMG 1553keramidas IMG 1560keramidas IMG 1565keramidas IMG 1567keramidas IMG 1571keramidas IMG 1578

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.