Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Χασιωτών συναντήθηκε την Ένωση Συλλόγων Χασίων

Στις 20:00 έγινε απόψε η προγραμματισμένη συνάντηση της Ομάδας Χασιωτών με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Χασίων

0 156

Στις 20:00 έγινε απόψε η προγραμματισμένη συνάντηση της Ομάδας Χασιωτών με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Χασίων

Στις 20:00 έγινε απόψε η προγραμματισμένη συνάντηση της Ομάδας Χασιωτών με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Χασίων για ενημέρωση γύρω από το Αναρριχητικό Κέντρο και τις εξελίξεις που υπάρχουν.

Οι κ.κ Ζούζουλας και Καραθανάσης μίλησαν σχετικά για το θέμα και ανέπτυξαν τις κινήσεις και προσπάθειες που γίνονται για την ανάδειξη των Χασίων.

Στην συνάντηση έγιναν τοποθετήσεις από την Δημοτική Σύμβουλο της Δ.Ε Χασίων κα Σταυρούλα Τσιάρα, τον Δημοτικό Σύμβουλος της Δ.Ε Χασίων κ. Γιώργο Παπανικολάου, τους προέδρους συλλόγων κ.κ. Γιάννη Καρανίκα, Ζήση Καραγιάννη, Σάκη Προυφόπουλου, του κ. Σγουραλή από την Αγλαδέα και το μουσείο που έχει δημιουργήσει, τον Γιατρό και μέλος  της επιτροπής κ. Μπούρα και άλλων ανθρώπων της περιοχής. Όλοι τους συμφώνησαν πως πρέπει να γίνουν προσπάθειες για την ανάδειξη των Χασίων και είναι σύμφωνοι με την πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει. 

Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφέραμε και για την συνάντηση που υπήρξε με αμέσως μετά την λήξη της συνάντησης της Ομάδας με την Ένωση Συλλόγων, με τα μέλη της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας.

Ακολουθεί σχετικό Δελτίο Τύπου για την συνάντηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Χασίων .

Σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας συναντήθηκαν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών ΜΕ τα μέλη των Διοικήσεων των Πολιτιστικών Συλλόγων Χασίων που συναποτελούν την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Χασίων με αντικείμενο συζήτησης την πρωτοβουλία από πλευράς της Ομάδας Πρωτοβουλίας αναφορικά με την αξιοποίηση τη μελέτης του αναρριχητικού Κέντρου Χασίων .

Στο ξεκίνημα της συζήτησης έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δ.Ε της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γιάννη Καραθανάση σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε η Δ.Ε με θεσμικούς παράγοντες και τις εξελίξεις που διαγράφονται για το εν λόγω έργο (Αναρριχητικό Κέντρο Χασίων ) .

Ακολούθησαν τοποθετήσεις , ερωτήσεις και διευκρινήσεις από μεριάς πολιτιστικών συλλόγων με τις ανάλογες απαντήσεις .

Το κοινό συμπέρασμα της συνάντησης συνοψίζεται στα εξής :

1.Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Χασιωτών και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Ένωσης συμφωνούν και στηρίζουν την αξιοποίηση της μελέτης για το Αναρριχητικό Κέντρο Χασίων στην συστάδα των βράχων στην περιοχή Γάβρου & Αγίου Δημητρίου .

2. Η λειτουργία του Αναρριχητικού κέντρου Χασίων θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αναβάθμιση της περιοχής των Χασίων δεδομένου ότι συγκεντρώνει ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα ιδανικά για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού .

3.Η λειτουργία του αναρριχητικού Κέντρου Χασίων θα αυξήσει το τουριστικό ενδιαφέρον στην περιοχή και θα συμβάλλει στην επέκταση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στην περιοχή μας .

4. Το συγκεκριμένο έργο δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά προς την Καλαμπάκα καθώς αφ΄ ενός στα Χάσια δεν υπάρχουν υποδομές υποδοχής και φιλοξενίας και αφ΄ ετέρου η απόσταση είναι πολύ μικρή .

5.Ως τοπικοί φορείς θεωρούμε πως το εν λόγω έργο είναι και ώριμο και επιλέξιμο και αναγκαίο για τον τοπικό τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη .

6. Είναι εύκολη η ένταξη χρηματοδότησης καθώς οι κύριοι φορείς (Δήμος , Περιφέρεια ) συμφωνούν στο έργο αλλά και γιατί οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει από πλευράς της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την λήψη της σχετικής απόφασης .

7. Η ένταξη και η υλοποίηση του έργου υπηρετεί την αναγκαιότητα ισόρροπης ανάπτυξης του Δήμου και της περιοχής , αναγκαία προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη αειφόρο τοπική ανάπτυξη .

8. Καλούμε τον Δήμαρχο Χρήστο Σινάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη να αναλάβουν κοινή προσπάθεια για ένταξη χρηματοδότηση της μελέτης .

Χάσια Καλαμπάκας – Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Οι φορείς

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΧΑΣΙΩΤΩΝ – ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΧΑΣΙΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε – Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

or IMG 3432or IMG 3435or IMG 3438or IMG 3439or IMG 3440or IMG 3443or IMG 3446or IMG 3448or IMG 3449or IMG 3453or IMG 3456or IMG 3457

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.