Η Οικονομική κατάσταση του Δήμου Καλαμπάκας το κύριο θέμα της Συνεντεύξης Τύπου του κ. Σινάνη

Πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Χρήστου Σινάνη η Συνέντευξη Τύπου όπως είχε ανακοινώσει.

0 293

Πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Χρήστου Σινάνη η Συνέντευξη Τύπου όπως είχε ανακοινώσει.

Πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Χρήστου Σινάνη σήμερα η Συνέντευξη Τύπου όπως είχε ανακοινώσει.

Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με εισαγωγή του κ. Γιώργου Δήμου ενώ στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Δήμαρχο Καλαμπάκας ο οποίος ευχαρίστησε τα τοπικά μμε για την παρουσία τους και δικαιολόγησε την απουσία του από την… πρωινή ενημέρωση λέγοντας πως το ξεκίνημα – ανάληψη των καθηκόντων είναι αρκετά δύσκολο και υπάρχει μεγάλος φόρτος για εκείνον ειδικά εκείνες τις ώρες εκπομπών.

Ο λόγος δόθηκε στην συνέχεια στον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Χρήστο Παπαγεωργίου οποίος μίλησε σε θέματα αρμοδιότητας του τα οποία είχαν σχέση με τα οικονομικά.

Ο κ. Παπαγεωργίου ξεκίνησε με το ταμείο του δήμου το οποίο τελικά είναι μείον… αναλύοντας στην συνέχεια πως έχουν τα πράγματα.

Όπως είχε ειπωθεί τέλος Αυγούστου στο ταμείο του Δήμου υπήρχε 1.244.142 ευρώ και πραγματικά υπήρχε.

Από αυτό το ποσό αφαιρούνται 56.301 χιλ. ευρώ που είναι χρήματα από ληξιπρόθεσμα τα οποία δεν απορροφήθηκαν και πρέπει να επιστραφούν.

Τώρα στο ποσό του 1.187.700 ευρω αφαιρούνται:

– 2 μήνες η μισθοδοσία των υπαλλήλων περίπου 500 χιλ το οποίο είναι δεσμευμένο ποσό

– 370.000 χιλ ευρώ χρήματα του προγράμματος “Θησέας” τα οποία δεν μπορούν να αναληφθούν διότι τα χρήματα είναι για συγκεκριμένα έργα.

– 350.000 οι τιμολογημένες οφειλές έως 31/8/2014.

Ναι μεν στο ταμείο του Δήμου υπάρχουν αυτά τα χρήματα αλλά εμείς σαν δημοτική αρχή δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε ένα ευρώ είπε πάνω στο θέμα του ταμείου ο κ. Παπαγεωργίου.

Υπάρχουν ατιμολόγητες οφειλές και η Δημοτική Αρχή δέχεται καθημερινά οχλήσεις από τους ανθρώπους που τα διεκδικούν, όπως επίσης και τιμολογημένες που φτάνουν περίπου το 1 εκ. ευρώ, όπως 220 χιλ, από περιβαλλοντικό γραφείο, η εταιρία “Ροικός” δικδικεί περίπου 250. χιλ ευρώ, η εταιρία “Αχελώος” 250 χιλ ευρώ και άλλα μικροποσά.

Επίσης έγινε αναφορά για τα δάνεια τα οποία φτάνουν ( μαζί με τους παλιούς δήμους ) στα 5.850.000 εκ. ευρώ, όπου εως τέλος του 2015 πληρώνονται μόνο οι τόκοι που φτάνουν τις 400 χιλ ευρώ και από 1/1/2016 θα αρχίσουν να πληρώνονται τοκοχρεολύσια με δόση 630 χιλ για 11 δόσεις.

Τέλος ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε και στις πληρωμές που γίνανε από τα ληξιπρόθεσμα.

Στην Συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον κ. Αναγνωστόπουλο ο οποίος οποίος πέταξε την “βόμβα” για την οφειλή του ποσού 93.000 ευρώ από τον Δήμο Καλαμπάκας σε τέλη κυκλοφορίας.

Ο κ. Τσιαντούλας αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρήκε σχετικά με την καθαριότητα και τις προσπάθειες που γίνονται από την Δημοτική αρχή.

Ο κ. Σινάνης πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στους τρεις οργανισμούς και τι οφειλές έχουν:

– Η ΔΕΥΑΚ οφείλει ένα δάνειο 293.836 ευρώ και το ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 210 χιλ. και έχει σε εκρεμμότητα κάποια διακστήρια. 

– Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου οφείλει ένα δάνειο 262.014 και οφείλει σε διάφορους προμηθευτές περίπου 300 χιλ.

– Ο ΟΠΕΤΑΚ δεν οφείλει τίποτα

Τέλος ο κ. Σινάνης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απαντώντας σε σοβρά θέματα, όπως των αδέσποτων, το κυκλοφοριακό τους ειδικούς συνεργάτες οι οποίοι θα είναι πέντε (!!!) για Κοινωνικό φαρμακείο με τελευτάιο την προσπάθεια για μονιμοποίηση της Ι.Μ Σταγών και Μετεώρων με την συνεργασία του Μητροπολίτη Σεραφείμ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.