Η ενορία της Διάβας κέρασε και πάλι καφέ στους νέους – PHOTOS

0 830

Για άλλη μία φορά, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Δημητρίου Διάβας κέρασε καφέ στους νέους του χωριού. Η πρώτη φορά ήταν τον Μάϊο, όπου και ο νέος ιερέας του χωριού είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους νέους.

Κι αυτή τη φορά στάλθηκαν προσκλήσεις στα παιδιά για τον καφέ του Σαββάτου, στις οποίες ο ιερέας του χωριού π. Ηρακλής Φίλιος καλούσε τους νέους σε μία συνάντηση όπου ο ίδιος θα ακούει και οι ίδιοι θα μιλάνε. Τα παιδιά του χωριού, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ενορίας για τη συνάντηση αυτή. Απόλαυσαν τον καφέ, το αναψυκτικό και συζήτησαν για διάφορα θέματα.

O ιερέας του χωριού, ενημέρωσε τα παιδιά πως μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσει στη Διάβα το κατηχητικό, όπου στις συναντήσεις που θα γίνονται δύο φορές τον μήνα, θα μπορούν και τα ίδια τα παιδιά να επιλέγουν ελεύθερα τα θέματα τα οποία θα μπορούν να συζητούν. Επίσης, προανήγγειλε στους νέους πως γίνονται προσπάθειες να βρεθεί ένας χώρος και να διαμορφωθεί κατάλληλα, χώρος που θα λειτουργήσει ως πνευματικό κέντρο της ενορίας. Στον χώρο αυτό θα συγκεντρώνονται οι νέοι, θα συζητούν, θα παίζουν διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια κ.τ.λ. Αυτό το γεγονός χαροποίησε πολύ τα παιδιά, όπως και η δημιουργία ενοριακής βιβλιοθήκης που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από το επόμενο καλοκαίρι και υπό τη διεύθυνση της Βιβλιοθηκονόμου κας. Έφης Δούλη. Μέσα στις άλλες δραστηριότητες της ενορίας προς τους νέους, εντάσσονται διαγωνισμοί ζωγραφιάς, ποιημάτων, δενδροφυτεύσεις, εκδρομές, εργαστήρι ζωγραφικής και άλλες δραστηριότητες που αφορούν τον πολιτισμό, την ιστορία, το περιβάλλον.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε σύσσωμο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού, ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλειος Κυριακούλης. Και οι δύο έδειξαν προσοχή κι ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του ναού. Ο π. Ηρακλής είχε την ευκαιρία να σημειώσει προς τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Γενικό Γραμματέα πως η εκκλησία είναι καιρός να βγει έξω στον κόσμο, στην κοινωνία και να μην θάψει την ομορφιά της πίσω από τις τεράστιες και βαριές πόρτες, μέσα από τις ποίες καλεί τον κόσμο στην εκκλησία, χωρίς η ίδια να κινηθεί προς τους ανθρώπους και ανέφερε πως για κάθε δραστηριότητα ενημερώνετε ο Επίσκοπος κ.κ. Θεόκλητος και με την ευλογία του γίνονται όλα όσα γίνονται. Σημείωσε επίσης πως ο κόσμος πρέπει να ενημερώνεται για τα οικονομικά του ναού και πως κάθε εξάμηνο θα ενημερώνονται οι πιστοί για τις δωρεές, τα έργα του ναού, τις αγορές, όσα σχεδιάζονται να γίνουν στον ναό, ώστε να γνωρίζουν οι ίδιοι που συνεισφέρουν από το υστέρημα και περίσσευμα τους, που πηγαίνουν τα χρήματα τους. Μάλιστα είπε πως η πρώτη ενημέρωση θα γίνει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου μετά τη Θεία Λειτουργία.

Επίσης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Μετεώρων, ο οποίος κατάγεται από τη Διάβα, σχετικά με τις δραστηριότητες του Ιερού Ναού για τους νέους, τις συνάξεις που θα ξεκινήσουν από φέτος για άνδρες και γυναίκες, της ενημερώσεις που θα πραγματοποιούνται στον ιερό ναό από θεολόγους κληρικούς, επιστήμονες, γιατρούς, ιστορικούς, πάνω σε θέματα ποικίλων ενδιαφερόντων για τους κατοίκους της Διάβας και των γύρω περιοχών. Αναφορά έγινε και στις πενταήμερες εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Διάβα, με την ευκαιρία της πανήγυρης του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Διάβας. Ο κ. Δήμαρχος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό και σημείωσε πως θα βρίσκονται δίπλα πάντοτε σε τέτοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες μέσα από τη συνεργασία εκκλησίας και Δήμου.

Τέλος, αναγγέλθηκε πως το ερχόμενο Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του εφημερίου του Ιερού Ναού με τις μητέρες των νέων του χωριού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.