Η ανάπτυξη στο επίκεντρο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα

Ο αναπτυξιακός ρόλος των Επιμελητηρίων βρέθηκε στο επίκεντρο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Επιμελητηρίων

0 692

Ο αναπτυξιακός ρόλος των Επιμελητηρίων βρέθηκε στο επίκεντρο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Επιμελητηρίων

Ο αναπτυξιακός ρόλος των Επιμελητηρίων βρέθηκε στο επίκεντρο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το τριήμερο 11, 12 και 13 Νοεμβρίου 2016 στα Τρίκαλα.

Ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και σύσσωμη η Διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, πρόεδροι και εκπρόσωποι όλων των Επιμελητηρίων της χώρας, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Κορκολής, εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, Επαγγελματικών, Εμπορικών και Επιστημονικών Συλλόγων και Φορέων, συμμετείχαν στις εργασίες της που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 με την ημερίδα για τη συμβολή των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Πέρα από τα τρέχοντα ζητήματα της επιχειρηματικότητας που αναδείχθηκαν τόσο από τον κ. Μίχαλο όσο και από τις τοποθετήσεις προέδρων Επιμελητηρίων της χώρας, στη συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση, χαιρετήθηκε η πρόταση του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκου για την αναγκαιότητα τα Επιμελητήρια να καταστούν οι φορείς που θα διαχειριστούν την ανάπτυξη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «αυτό είναι ένα έργο το οποίο δεν πρέπει να εκχωρήσουμε σ’ άλλους. Είναι δική μας υπόθεση αφού είμαστε θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της Πολιτείας αλλά και είναι δική μας ανάγκη μιας και εμείς, ως ζωντανά κύτταρα της επιχειρηματικότητας γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ποιες προτάσεις και ποιες δράσεις μπορούν να οδηγήσουν σε υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη. Τα Επιμελητήρια είναι αυτά που θα φυτέψουν το σπόρο της ανάπτυξης».

Παράλληλα βρήκε γόνιμο έδαφος η ολοκληρωμένη πρόταση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για τη δικτύωση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας με τον απόδημο ελληνισμό η οποία κατατέθηκε στα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων.

Στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε στο ξενοδοχείο ΑΝΑΝΤΙ το βράδυ της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου, βραβεύθηκαν από κοινού από την Κεντρική Ένωση και το Επιμελητήριο Τρικάλων οι αδερφοί κύριοι Δημήτρης και Μιχάλης Σαράντης για την επιχειρηματική τους δράση μέσω της οποίας προάγεται η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη της οικονομίας γενικότερα.

Η διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης των Επιμελητηρίων όλης της χώρας στα Τρίκαλα, έστρεψε το ενδιαφέρον των εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας στην πόλη μας, η οποία αποτέλεσε τον τόπο ανάπτυξης ενός γόνιμου διαλόγου για την επιχειρηματικότητα, ανέδειξε τις καινοτόμες αναπτυξιακές προτάσεις του Επιμελητηρίου Τρικάλων για τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τη διασύνδεση των Επιμελητηρίων με τον απόδημο ελληνισμό, επιβεβαίωσε τις δυνατότητες και τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου και συνέβαλε στην αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού ως βασικού φορέα κατάθεσης ολοκληρωμένων αναπτυξιακών προτάσεων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Χορηγοί της Γενικής Συνέλευσης ήταν:

Χρυσός Χορηγός: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. (ΤΥΡΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΡΟΔΟΠΗ)

Μεγάλος Χορηγός: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΥΝ.ΠΕ.
Χορηγοί: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΣΙΝΑΣ Α.Ε. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ (ΜΕΤΕΩΡΟ), METEORA THRONES Travel and Tourism Center, INVEST IN METEORA, ΑΦΟΙ Ι. & Σ. ΛΑΝΑΡΑ Α.Β.Ε.Ε., ΚΟΝΤΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α.Β.Ε.Ε. (ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ M.D.F.), ΛΙΑΚΟΥ Β. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. (ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΕΩΡΑ), ΦΑΛΤΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Ο.Ε., ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΤΗΜΑΤΩΝ Α.Ε., ΧΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ, ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Α.Ε. (Κ.Ε.Δ.Α.Π. Α.Ε.), ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΙ ΥΙΟΙ Ο.Ε. (ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ ΜΥΛΟΙ), ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε., ΥΠΕΡ TOURS ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΕΡΜΗΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε. (ΟΠΩΡΩΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΧΑΝΤΖΗ), Κ. ΤΣΙΛΙΛΗΣ Α.Ε. (ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ), ΨΥΓΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΛΙΑΦΑ Α.Ε., ΜΠΙΣΚΟΤΟΠΟΙΙΑ ΔΕΡΜΙΣΗ Ε.Π.Ε., ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. (ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ), ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ, ΜΠΟΥΛΟΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΧΑΛΒΑΣ 1 ΚΑΙ ΚΑΤΙ), ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΜΠΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ Η ΣΑΜΑΡΙΝΑ), ΑΛ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ – ΒΑΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ Ο.Ε. (ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ), Δ. ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΣ Α.Β.Ε.Ε., ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΕΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ).

 MG 4624 MG 4644 MG 4700 MG 4706 MG 4727 MG 4738 MG 5032 MG 5040 MG 5209 MG 5212(1) MG 5212 MG 5541

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.