Γιάννης Μπουτίνας: Μουσείο Ελληνικής Παιδείας … και πάλι εδώ;;; Μακάρι …

0 557

Ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Μετεώρων σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι γίνονται ενέργειες να παραχωρηθεί ο πρώην υγειονομικός σταθμός στην Καλαμπάκα για να ανακαινισθεί και να δοθεί προς χρήση στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας .

Η άποψη μου είναι ότι ήταν τεράστιο λάθος που ο Δήμος μας ,άφησε  να φύγει αυτό το μουσείο από την πόλη μας . Μια σημαντική προσπάθεια από ιδιώτη η οποία συντελούσε σε ένα βαθμό στην αύξηση της  επισκεψιμότητας στην πόλη και την επιμήκυνση της  παραμονής του επισκέπτη.

Θα μπορούσε με μια σύμπραξη δημοσίου με ιδιωτικό τομέα να γίνει μια εποικοδομητική συμφωνία στην οποία κερδισμένες να είναι και οι δυο πλευρές και ο ιδιώτης συλλέκτης να καλύπτει τα έξοδα του μουσείου και ο Δήμος να αποκτήσει ακόμη ένα μουσείο στην πόλη, μια πόλη που πια θα έχει 3 δημόσια και 2 ιδιωτικά αξιόλογα μουσεία . Και δεν γνωρίζουμε πολλές πόλεις στην περιφέρεια , να έχουν την πολυτέλεια αυτή, ακόμη κι αν είναι μεγάλα αστικά κέντρα . Και λέγοντας πολυτέλεια , εννοώ να αποτελεί ακόμη ένα όπλο στη φαρέτρα του τουριστικού προϊόντος ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού …

Ας ευχηθώ να ευοδώσει αυτό το σχέδιο προς όφελος της πόλης και μόνο !!!Δήμαρχε είναι μια κίνηση win win !!!

 

Γιάννης Μπουτίνας

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr