Γιάννης Μπουτίνας: ΜΕΤΕΩΡΑ είμαστε …πότε πια θα το καταλάβετε;;;

0 830

…έρχεται η Αμάλ …περνά από τα Μετέωρα η Αμάλ …


Θα πρέπει να καταλάβουμε κάτι στην Ελλάδα , στην Καλαμπάκα …παντού . Τα μνημεία μας δεν πρέπει να τα εκμεταλλευόμαστε για όποια προσωπική προβολή ή ιδιοτέλεια .


Τα Μετέωρα είναι το μεγαλύτερο ελεύθερο ορθόδοξο σύμπλεγμα . Είναι μια ιδιαίτερη μοναστική κοινότητα με διεθνή εμβέλεια στο πολιτιστικό γίγνεσθαι. Υπάρχουν κανόνες περί ιερότητας αλλά και αρχαιότητας του χώρου .Είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO . Η αγιομετεωρίτικη κληρονομιά άντεξε στο πέρασμα αιώνων και πάντα υπήρξε μια αγαστή σχέση των μονών με τους κατοίκους και με τους επισκέπτες. Νομίζω πως εδώ έγκειται και η υπεραξία της ονομασίας του Δήμου μας σε Δήμο Μετεώρων , μια υπεραξία που όλοι εμείς θα τη δώσουμε στα επόμενα χρόνια !!!


Δεν είναι σωστό να αφήσουμε να γίνει η έλευση αυτού ή παρόμοιων αλλόθρησκων –ισλαμιστικών ομοιωμάτων με τις παράλληλες εκδηλώσεις τους στην ευρύτερη περιοχή . Μια φωτογραφία με αυτά τα ομοιώματα στα Μετέωρα θα κάνει τον γύρο του κόσμου και θα το εκμεταλλευτούν κάποιοι .


Δεν είδα ποτέ , ανάλογες εκδηλώσεις άλλων θρησκειών ή και άλλων πολιτισμών να επιτρέπονται στο TajMahal στην Ινδία , στην Περσέπολη του Ιράν , στην Αρχαία Πέτρα στην Ιορδανία και αλλού .
Και για να μην παρεξηγηθώ …φυσικά και στηρίζω έμπρακτα κάθε γυναίκα , κάθε παιδί , κάθε συνάνθρωπο μας που κακοποιείται , φυσικά και είμαι δίπλα σε κάθε ανήμπορο, αδικημένο ή κακοποιημένο …πόσο μάλλον τώρα που έχουμε αυτές τις πολύ άσχημες εξελίξεις στο Αφγανιστάν , όπου βλέπουμε όλοι μας πόσο ευτελίζεται η ανθρώπινη ζωή .


Όμως δεν κάνω και καμιά έκπτωση στη θρησκεία μου και στις αξίες που έχω από τους γονείς μου .


Για αυτό κρίνω ανεπιθύμητη την έλευση της Αμάλ από την ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων .

Γιάννης Μπουτίνας
Δημότης του Δήμου Μετεώρων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.