Γεώργιος Τσίγκας: Προτεραιότητα η ευρωπαϊκή θέση της Ελλάδας

Ο Ελληνικός λαός έχει αποφασίσει ότι επιθυμεί να είναι η χώρα μας μέλος της Ευρωζώνης.

0 359

Ο Ελληνικός λαός έχει αποφασίσει ότι επιθυμεί να είναι η χώρα μας μέλος της Ευρωζώνης.

Ο Ελληνικός λαός έχει αποφασίσει ότι επιθυμεί να είναι η χώρα μας μέλος της Ευρωζώνης. 

To 90% των κοινοβουλευτικών εδρών είναι σε φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, περιθωριοποιώντας όσους τυχοδιωκτικά πόνταραν στην απομόνωση της χώρας μας από την Ευρώπη.

Είπαν «Οχι» στην πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της χώρας μας από το ευρώ έναντι ανθρωπιστικής βοήθειας λίγων δεκάδων δισ. ευρώ, γιατί κατανοεί ή υποψιάζεται τι σημαίνει αυτή η «προσωρινότητα» .

Αυτήν την πεποίθησή του λαού έχει βαλθεί, να κλονίσει το πολιτικό σύστημα και η παρούσα διακυβέρνηση . Ακολουθώντας μια αδιέξοδη πολιτική , με αφορμή την κάθε φορά αξιολόγηση και χωρίς ένα υποτυπώδες σχέδιο για τη μετά την κρίση Ελλάδα και χωρίς μέριμνα (το βασικό) για την μεγέθυνση της οικονομίας και τη αντιμετώπιση της μαζικής ανεργίας, το πολιτικό σύστημα (παρότι έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό) «παράγει» την αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας μέσα στην ίδια τη χώρα. Η ταχέως διευρυμένη απογοήτευση δουλεύει για το Grexit . Αυτό δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις.

Η ατμόσφαιρα μπορεί να καταστεί απροσδόκητα επικίνδυνη και να αποδειχτεί καθοριστική για την πορεία της χώρας αν συμβεί ένα κάποιο «ατύχημα» στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση του γ΄ μνημονίου.

Τα μέτρα στα οποία έχει καταλήξει η κυβέρνηση και επιχειρεί να συμφωνήσει με τους εκπροσώπους των , μοναδικών στο κόσμο , δανειστών μας, πλήττουν βάναυσα μια ήδη βαρύτατα ταλαιπωρημένη κοινωνία ,ενώ σε μεγάλο μέρος είναι μέτρα ατελέσφορα και μη διατηρήσιμα και δεν θα αργήσει η κατάργηση πολλών εξ αυτών Η αξιολόγηση να κλείσει αμέσως ,έπρεπε να είχε κλείσει Και μετά, να αξιοποιηθεί ο χρόνος έως το 2018, έτσι ώστε να γίνουν οι όποιες αλλαγές προσφέρονται και να μη χρειαστεί να επιβληθούν νέα μέτρα και να αρχίσει η έξοδος από τη κρίση.

Εναλλακτική στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν υπάρχει.

Δεν χρειάζεται μεγάλες γνώσεις για να υποψιαστεί κάποιος ότι διεξαγωγή εκλογών χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, συνεπάγεται άνοιγμα του δρόμου στην πρόταση Σόιμπλε, για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Αλλά και αν γίνουν εκλογές και αναδείκνυαν μια κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ., βέβαιο είναι ότι και η νέα κυβέρνηση το πρώτο που θα έκανε θα ήταν αυτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στην καλή περίπτωση με τα ίδια περίπου μέτρα στα οποία ήδη καταλήγουν κυβέρνηση – θεσμοί είτε με ακόμη βαρύτερα μέτρα λόγω της επιπλέον καθυστέρησης.

Εφόσον προτεραιότητά μας είναι η ευρωπαϊκή θέση της Ελλάδας αυτήν την ώρα προηγείται κατά κράτος η ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του γ΄ μνημονίου. Αυτό επιβάλετε , παίρνοντας υπόψη και τα γεωστρατηγικά προβλήματα της χώρας .

Γεώργιος Τσίγκας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.