Φροντιστήριο Αγγλικών Welcome to Knowledge – Ένα ταξίδι στις γνώσεις

0 1,327

Το ταξίδι στη γνώση ξεκινά με τις junior τάξεις. Στα μικρά επίπεδα το παιχνίδι, το τραγούδι, η αλληλεπίδραση, τα ερεθίσματα είναι ουσιαστικής σημασίας για τη μάθηση. Έτσι κι εμείς συμπεριλάβαμε στο πρόγραμμα σπουδών μας εκτός από την όραση και την ακοή, την αφη και την κίνηση για να δώσουμε νόημα σε ό, τι μαθαίνουμε.

Στις senior τάξεις έχοντας αντιληφθεί την ανάγκη των μαθητών να εκφράζονται προφορικά στην Αγγλική και να ξεπεράσουν τις όποιες αναστολές τους συνεχίσαμε και φέτος “Speaking lab” (εργαστήρι προφορικού λόγου ), με βάση το λεξιλόγιο το οποίο ήδη γνωρίζουν οι μαθητές διαμορφώνουμε υλικό συζήτησης κατάλληλο για το επίπεδο των μαθητών.

Τα μεγαλύτερα επίπεδα των pre-lower, Lower και Proficiency είχαν ακόμα την ευκαιρία να βιώσουν την πλούσια μαθησιακή εμπειρία του project “Your Thoughts on Greece” δύο φορές. Για δεύτερη χρονιά φέτος το φροντιστήριό μας που πρώτο έφερε τη δράση στην περιοχή πραγματοποίησε την πανελλήνια δράση “Your thoughts on Greece” μέσα από την οποία οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν τα Αγγλικά τους μιλώντας με τουρίστες στους βράχους των Μετεώρων και να συζητήσουν μαζί τους τις σκέψεις τους για την Ελλάδα. Έτσι λοιπόν, για τρίτη φορά τον Οκτώβριο και τέταρτη τον Απρίλιο, τα παιδιά βίωσαν τη μάθηση στην πράξη και συνειδητοποίησαν την αξία του να χρησιμοποιούν μια γλώσσα έξω και πέρα από τα βιβλία και την τάξη, για να μπορούν να επικοινωνήσουν με ανθρώπους όλων των χωρών και των πολιτισμών.

Μιλώντας για βιωματική μάθηση όμως δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την ευκαιρία που είχαν οι μαθητές των τάξεων Lower και Proficiency να μιλήσουν ζωντανά μέσω Skype με Αμερικανούς επιστήμονες. Τον Ιανουάριο συνδεθήκαμε με εκπρόσωπο του ιδρύματος Bill & Melinda Gates η οποία μας ενημέρωσε για τη δράση του ιδρύματος στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής ενώ τον Απρίλιο συνδεθήκαμε με την υπεύθυνη του American of Classical Studies για τις ανασκαφές στην Κόρινθο η οποία μας εξήγησε τη διαδικασία των ανασκαφών και την ιστορία της Κορίνθου.

Οι δραστηριότητές μας όμως δε σταματούν στον χώρο του φροντιστηρίου αφού πολύτιμο ρόλο στην αγάπη μας για συνεχή πρόοδο και βελτίωση των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών παίζει η διαρκής μας επιμόρφωση μέσα από σεμινάρια, webinar και ημερίδες. Φροντίζουμε να εκμεταλλευόμαστε κάθε εκπαιδευτική ευκαιρία επιδιώκοντας να μαθαίνουμε όλο και περισσότερα, να γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

Με κίνητρο την απεριόριστη αγάπη που τρέφουμε για τα παιδιά αλλά και τη δουλειά μας προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το καλύτερο για την εκπαίδευσή τους Καινοτομούμε για να κάνουμε την εκμάθηση των Αγγλικών παιχνίδι χαρά δημιουργία. Συνεχίζουμε με όραμα και περισσότερα σχέδια για την νέα σχολική χρονιά!

Με εκτίμηση,
Πέννυ Καλογήρου – Λαγούδη

Νίκος Καλόγηρος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.