Ευχαριστήριο της Διευθύντριας της Μουσικής Σχολής Δ. Καλαμπάκας κας Όλγας Κουτσαλιάρη για την επιτυχία των εκδηλώσεων της 17ης Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής

17η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής. Βυθισμένοι στο δρόμο της προσπάθειας να συνεισφέρουμε σ΄ αυτό που λέμε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας,

0 125

17η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής. Βυθισμένοι στο δρόμο της προσπάθειας να συνεισφέρουμε σ΄ αυτό που λέμε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας,

17η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής. Βυθισμένοι στο δρόμο της προσπάθειας να συνεισφέρουμε σ΄ αυτό που λέμε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, και που κάποια άγνωστη δύναμη μας το επιβάλλει, ανταμώσαμε όλοι μαζί σε πέντε φωτισμένες βραδιές.

Πίσω από κάθε μεράκι μια μουσική περιμένει έτοιμη να πάρει τα λόγια και να ταξιδέψει από χείλη σε χείλη.

Δεν είναι λίγο αυτό . Είναι η χαρά να δίνεις χαρά στους άλλους, είναι αυτό που μας βαστάει στη ζωή. Ο καθένας μιλά για τα πράγματα που αγαπά. Και από κει και πέρα το λόγο τον έχουν αυτοί που θα τ’ ακούσουν.

Από τη θέση της Δ/ντριας της Μουσικής Σχολής θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια από καρδιάς όλους αυτούς που πιστέψανε στο όνειρο και το πραγματοποίησαν.
Το συγκρότημα « Εμμέλεια» που μας προσέφερε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο ονειρεμένες ερμηνείες, την Παιδική Χορωδία του Δήμου Καλαμπάκας που μας ταξίδεψε με κείνη την παιδική αλλά διδακτική αθωότητά της στη «Δικιά μας Τενεκεδούπολη», την ορχήστρα κρουστών του Θωμά Μαυραντζά που με τους ήχους τους σκέπασαν την πλατεία, τα Μουσικά σύνολα της Σχολής και τους καθηγητές τους, Ελένη Μαυρομάτη , Δημήτρη Αδάμο, Νταίζη Χατζημιχαήλ, Νεκτάριο Παπαγεωργίου , Γιάννη Σούλτη, τον Κώστα Δριτσέλη για τις ενορχηστρώσεις της Τενεκεδούπολης αλλά και για το κιθαριστικό του σύνολο «Σεντέφι», τους μουσικούς Λιάνα Μήνια, Κώστα Λάμπα, Χριστίνα Αλεξανδρή ,Μαρία Μπαμπανάρα, Γιώργο Αγγελάκη , τη Δημοτική χορωδία που κατά γενική ομολογία κατέπληξε τους πάντες, την Ορχήστρα που απέδωσε με καταπληκτικό τρόπο το έργο του Μ. Θεοδωράκη «Ζορμπάς».

Πρωτόγνωρες στιγμές από ένα κορυφαίο μουσικό σχήμα και ιδιαίτερη χαρά για τη συμμετοχή σε αυτό των μαθητών μας Γιώργου Βάλλα , Φανής Βαλταδώρου , Μιχάλη Καβούλη. Τη νεοσύστατη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμπάκας που αποτέλεσε μια ευχάριστη νότα της σύνθεσή μας. Το συγκρότημα «The Bakkas» που δικαίωσαν με ξεχωριστό τρόπο την επιλογή μας , την Ιφιγένεια Καραγκούνη που με τη μοναδική φωνή της τραγούδησε Μἀνο Χατζιδάκι τροφοδοτώντας το νου, τη σκέψη, τα συναισθήματα που προάγει η μουσική του. Το λαϊκό/ρεμπέτικο σχήμα που βρέθηκε στην πανοραμική πλατεία Αγίου Αντωνίου.

Την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων που συμμετείχε ενεργά στο εγχείρημά μας με τη Βυζαντινή Χορωδία «Μετεωρίτικο Ψαλτήρι». Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνω προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Σεραφείμ και τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου και Πρωτοσύγκελο της Ι. Μητροπόλεως π. Νύφωνα , που με τις δικές τους ενέργειες αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την ανεξάντλητη αγάπη τους για τον πολιτισμό αυτού του τόπου και τις ιδιαίτερες σχέσεις που υπάρχουν και συνδέουν την εκκλησία με τη μουσική παιδεία.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας που με πάθος διασώζει και διαδίδει τον ελληνισμό που παραλάβαμε από τους προγόνους μας για να τον μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές. Δε θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια γιορτή πολιτισμού.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σταγών”. Ακούραστοι, πιστοί φύλακες της τέχνης. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε πράξεις σαν και τις δικές τους δείχνουν ότι η σκέψη κάποιων δεν εναρμονίζεται με τα πρότυπα που προσπαθούν να μας επιβάλουν « οι μοντέρνοι καιροί » αλλά αντιδρά, ανοίγοντας δρόμους για ένα αύριο δημιουργικό, αντάξιο των προσδοκιών μας!

Ευχαριστώ όλα τα ειδησεογραφικά μέσα της πόλης για την δημοσιογραφική κάλυψη και την προώθηση τους εγχειρήματός μας. Η προσφορά τους αξιέπαινη και πάντα πολύτιμος αρωγός μας.

Τον Γιώργο Αδάμο που στάθηκε δίπλα μου από την πρώτη στιγμή της προσπάθειας. Είναι, πρωτίστως, η χάρη και η εγκαρδιότητα που διέπουν τον χαρακτήρα του. Ήταν βέβαια και οι άψογες ενορχηστρώσεις του «Ζορμπά», τα μαγικά του χέρια στο πιάνο, καθώς και η ηχοληψία που συντέλεσαν για το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Τον ακούραστο Βαγγέλη Τζουβάρα που υπήρξε η άμεση λύση για όλα τα προβλήματα.

Το Δήμο Καλαμπάκας που υπήρξε χορηγός των εκδηλώσεων.

Τέλος ευχαριστώ όλες και όλους τους Καλαμπακιώτες και επισκέπτες, φίλους της Μουσικής που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Καλοί μας φίλοι. Οι δημόσιες ευχαριστίες είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω.
Να είστε σίγουροι ότι όλοι εμείς στη Μουσική Σχολή σας ακολουθούμε όχι αγκομαχώντας αλλά τραγουδώντας .

Η Δ/ντρια Μουσικής Σχολής Δήμου Καλαμπάκας

Κουτσαλιάρη Όλγα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.