Ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο Τρικάλων για την οικονομική κρίση και την αντιμετώπιση της στην τοπική κοινωνία

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 μ.μ. στο Επιμελητήριο Τρικάλων ύστερα από απόφαση του προέδρου κ. Β. Γιαγιάκου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

0 182

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 μ.μ. στο Επιμελητήριο Τρικάλων ύστερα από απόφαση του προέδρου κ. Β. Γιαγιάκου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

Ηρακλής Φίλιος

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 μ.μ. στο Επιμελητήριο Τρικάλων ύστερα από απόφαση του προέδρου κ. Β. Γιαγιάκου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, προκειμένου να επιτευχθεί ο συντονισμός των τοπικών σωματείων, συνδέσμων, ενώσεων και συλλόγων για τη λήψη αποφάσεων και εύρεση λύσεων σχετικά με την οικονομική κρίση στο Νομό μας, αφού προηγουμένως είχαν καταγραφεί τα προβλήματα και αιτήματα των επιχειρηματικών και επαγγελματικών ομοσπονδιών και σωματείων του Νομού.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι Βουλευτές του Νομού κ. Χρήστος Μαγκούφης και κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, ο Νομάρχης κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, , ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, ο πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κώστας Πατέρας, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για το Δήμο Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας και κ. Δημήτρης Παπαθανασίου, ο υποψήφιος για το Δήμο Καλαμπάκας κ. Θανάσης Γκολίτος, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Χρήστος Τόλιος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Θανάσης Ζαχαρόπουλος, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης κ. Λώρεν Κασσοπούλου, ο αντινομάρχης κ. Αχιλλέας Αλεξίου, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κ. Χρήστος Μιχαλάκης και κ. Γιώργος Τσίγκας, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, ενώσεων, σωματείων και του επιχειρηματικού κόσμου.

epi4Στην εισήγηση του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Γιαγιάκος τόνισε μεταξύ των άλλων: «Πιστεύουμε στη δύναμη των πολλών. Πιστεύουμε στη δύναμη των τοπικών κοινωνιών. Πεποίθηση μας είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να κινητοποιηθούν προωθώντας προτάσεις και αιτήματα σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, από κοινού, με συντονισμό και δράση». Κατόπιν αναφερόμενος στα οικονομικά δεδομένα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, τόνισε πως η ανάπτυξη πρέπει να στηριχθεί «στη δημιουργία και υποστήριξη νέου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στον Αγροδιατροφικό Τομέα, στη δημιουργία περαιτέρω προϋποθέσεων για την ανάπτυξη του εναλλακτικού Τουρισμού, στην ανάληψη πρωτοβουλιών προώθησης και προβολής του παραγωγικού δυναμικού της περιοχής για τη δημιουργία και καθιέρωση μόνιμων θεσμών, στην ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος, στην υποστήριξη της ανάπτυξης του εμπορικού τομέα και του τομέα των υπηρεσιών και στην πράσινη επιχειρηματικότητα», κατευθύνσεις τις οποίες ανέπτυξε εν συντομία.

Ανάλογες υπήρξαν και οι τοποθετήσεις των αρχών του Νομού και των εκπροσώπων των επιχειρηματικών – επαγγελματικών ενώσεων και συλλόγων, οι οποίοι έδωσαν έμφαση στον κοινό συντονισμό των ευρύτερων παραγωγικών δυνάμεων του Νομού προκειμένου μέσα από τη συλλογική δράση να γίνουν ενέργειες τόνωσης της επιχειρηματικότητας στην τοπική αγορά.

epi2Να σημειωθεί επίσης πως οι παρευρισκόμενοι που συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Τρικάλων, λάμβαναν στην είσοδο της αίθουσας δύο φακέλους, όπου ο ένας περιείχε συγκεντρωμένα τα προβλήματα – αιτήματα των επιχειρηματικών και επαγγελματικών συνδέσμων, ομοσπονδιών, ενώσεων, συλλόγων και σωματείων του Νομού Τρικάλων και ο άλλος τις περιλήψεις μελετών του Επιμελητηρίου για το πράσινο θερμοκήπιο, την ψηφιακή προβολή των Μετεώρων, τον βοτανικό κήπο «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», τα δασικά μονοπάτια και το επιμελητηριακό Portal Τρικάλων (για το οποίο θα γίνει αναφορά σε επόμενο άρθρο).

 

 

 

 

epi3

epi4

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.